Foto: Ubisoft

Natuurlijk is er een stortvloed aan Ubisoft games die uit Europa komen, maar we hebben ze er helaas niet allemaal instaan. Need for Speed, Rayman en Just Dance hebben de lijst bijvoorbeeld niet gehaald. Toch staat Ubisoft wel op in de Top 10 beroemde games uit Europa en wel met de volgende game.

Beyond Good & Evil uit Frankrijk

Hoewel er maar een klein aantal exemplaren van dit klassieke Ubisoft spel, staat het spel met recht in de top 10 beroemde games uit Europa. Dit komt gedeeltelijk ook doordat de aankondiging van de Beyond Good & Evil 2 nog ergens achter in het geheugen spookt. Tijdens de E3 2018 gaan we meer van het vervolg zien, maar we hebben het nu over het origineel.

Beyond Good & Evil is alweer 15 jaar oud dit jaar en kwam oorspronkelijk uit op de PlayStation 2, Xbox, GameCube en PC. De game werd ook overgebracht naar de Xbox 360 en PlayStation 3 en is ontwikkeld door Ubisoft Monpellier in Frankrijk. De game gaat natuurlijk over Jade en Pey’ j die op avontuur gaan en een wereldwijde alien-samenzwering blootleggen.