De meeste uitgevers zijn aanwezig op de grootste gamebeurs van Japan. Sony houdt op 19 september een persconferentie, terwijl andere uitgevers op stands verspreid over de beurs staan. Microsoft is, net als in 2015 en 2016, niet aanwezig.

Van een aantal uitgevers is al bekend welke games aanwezig zijn op de Tokyo Game Show. Daarom zetten we vijf Tokyo Game Show games waar we meer van willen zien op een rijtje. Let op, alleen games die volgens de site van de Tokyo Game Show aanwezig zijn, nemen we op in het lijstje.

Monster Hunter World

Capcom verraste gamers op de afgelopen E3 door tijdens de Sony persconferentie met een nieuwe Monster Hunter te komen. In tegenstelling tot eerdere delen komt Monster Hunter World naar de grote consoles en is er dus veel meer mogelijk dan normaal.

Een voor de ontwikkelaar praktisch voordeel is bijvoorbeeld dat er tijdelijke quests toegevoegd kunnen worden, omdat de speler in principe altijd online in. Daarnaast is de wereld veel groter, heeft het zijn eigen ecosysteem en is er een dag-en-nachtcyclus. Stuk voor stuk zaken die het jagen een stuk interessanter maken

De game is één van de Tokyo Game Show games en misschien pakt het zijn momentje even tijdens de Sony persconferentie, aangezien die daar op de E3 ook aanwezig was. Een releasedatum is nog niet bekend, maar de bedoeling is dat Monster Hunter World ergens in 2018 verschijnt.