Foto: Rockstar Games

Voordat je deze lijst begint te lezen, is een kleine spoilervermelding waard. De meeste Red Dead Redemption 2 quests zijn natuurlijk het tofst en het leukst als je zelf beleeft, zonder dat je weet wat er gaat gebeuren. Op die manier heb je optimale ervaring die Red Dead Redemption 2 biedt. Bij dezen een spoiler-alert dus.

5. A Quiet Time

We beginnen deze top 5 met een afzakkertje. Arthur Morgan heeft even meer dan genoeg meegemaakt in het Wilde Westen en gaat met zijn maat Lenny de bar in Valentine verkennen. De barkeeper is een beetje huiverig, aangezien je kort daarvoor nog een flinke matpartij hebt veroorzaakt, maar je belooft je rustig te houden. Maar het beloven en het doen zijn twee hele verschillende dingen.

Kennelijk hebben Arthur en Lenny geen grens qua drank, want de twee gaan helemaal los. Dit levert meerdere situaties op dat jij en Lenny elkaar kwijt zijn en aan jou dan de taak om je kameraad te vinden. Dit doe je natuurlijk door hardop zijn naam te schreeuwen en andere mensen aan te spreken of zij Lenny hebben gezien.

Deze queeste is ook vooral hilarisch door het dronkenschap van Arthur. Naarmate de nacht vordert en jij Lenny alweer kwijt bent geraakt, mag je hem weer vinden. Alleen lijkt iedereen in de bar nu op Lenny! Voeg daar ook nog de dronken tong van Arthur toe die op dat moment in de weg zit en je schatert het uit tijdens deze missie.

Op het einde is de overlast die jij en Lenny hebben veroorzaakt te groot en kun je twee dingen doen: vluchten voor de politie of een nachtje ontnuchteren in de cel. Vluchten is een optie, maar lastig; elke paal is een obstakel die je moet ontwijken voor je pad naar vrijheid. En een flinke kater de volgende dag.