Jullie hebben vanaf vorige week donderdag kunnen stemmen op een nieuwe poll. Naar aanleiding van de aankomende LEGO Star Wars game vroegen wij ons namelijk af wat jullie, als trouwe gamers, de beste gelegoficeerde werelden vinden. Hierbij kregen jullie de keuze uit een grote verscheidenheid aan film-universums voorschoteld. Wij hebben jullie mening uitgebouwd, dus hierbij de top 8 LEGO game franchises.

8. The Hobbit, Ninjago

Zoals bij elke poll zijn er altijd opties die het wel goed doen en opties die de plank volledig misslaan. LEGO The Hobbit en LEGO Ninja behoren tot de minst populaire games waarin je met je bouwvaardigheden aan de slag kunt. Beide titels hebben geen enkele stem weten binnen te halen, wat betekent dat jullie je niet bepaald vermaken met deze games.

De titels van LEGO games zijn zogezegd wel redelijk direct. LEGO The Hobbit draait dan ook om, tja, The Hobbits-serie. Een reden dat de game niet zo heel erg in de smaak is gevallen, kan te maken hebben dat er maar twee van de drie films naar voren komen. Waarom de laatste film nooit zijn opwachting heeft gemaakt in steentjes-vorm is totaal onbekend, maar doet wel af aan het geheel van de game.

Desalniettemin ging LEGO The Hobbit op het gebied van features verder dan andere games van ontwikkelaar Traveller's Tales. Zo werd er meer nadruk gelegd op het voltooien van puzzels en het verzamelen van voorwerpen. Deze moest je in de grote wereld stukje bij beetje vrijspelen. Helaas resulteerden deze puzzels in enige frustratie en was het een vereiste een landkaart bij je te hebben.

Ninjago, de ninja's van de LEGO wereld, zijn tot ieders plezier geruisloos voorbij geslopen. De game is in een woord te kenmerken, hectisch. Er gebeuren honderden dingen tegelijk op je scherm, terwijl het van ninja's vaak het doel is om onopgemerkt te blijven en een te worden met de omgeving. De Ninjago versie van LEGO Dimensions heeft het gelukkig beter aangepakt, maar dit is gezien het aantal stemmen misschien een beetje laat geweest.