De strijd der klassen

Stoppen bij een stoplight en vervolgens een klein Golfje naast je te zien staan. Ongeacht hoe oud je bent, je weet dat het een wedstrijdje gaat worden wie als eerste weg is. In Need for Speed zijn dergelijke dragraces ook altijd van de partij geweest en is het aan jou om verkeer te ontwijken en op het perfecte moment te schakelen.

Eén van de Need for Speed features die we in het toekomstige deel graag zouden willen zien, is het moeten kiezen van jouw auto afhankelijk van de race. In Need for Speed Payback werd daar al een begin aan gemaakt, maar het kan nog uitgebreider. Niet zozeer worden gedwongen een wagen uit een bepaalde klasse te kiezen voor een race, maar dat zelf ondervinden!

Zo zal je leren dat brute paardenkracht in American musclecars perfect is voor dragraces, maar je niet moet verwachten er mee te kunnen driften. Laat staan fatsoenlijk een bocht om gaan. Daarvoor zal je toch uit moeten wijken naar lichtere, Japanse of Europeaanse modellen. Dergelijke keuzes zorgen meteen voor wat meer diversiteit en het moeten wennen aan verschillende wagens!