'This happened' op Twitter - #NintendoSwitch hoog in de top 10

De Nintendo Switch staat in Nederland hoog in de top tien als het gaat om populaire hashtags binnen entertainment. Naast #fortnite staat #nintendoswitch het hoogste als het gaat om hashtags die iets met games te maken hebben. Zo gek is dat nog niet als je kijkt naar de verkoopcijfers van de Switch, namelijk 22,86 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Dat er veel over getwitterd wordt heeft dus grotendeels te maken met de steeds maar groeiende community.

Er wordt veel getwitterd over populaire games als Pokemon Let’s Go: Pikachu & Eevee, Super Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey of Splatoon 2. Opkomende games, als bijvoorbeeld Super Smash Bros. Ultimate, zorgen er ook voor dat er steeds maar meer en meer over gepraat wordt op Twitter.

Nintendo Switch in combinatie met andere hashtags

De hashtag #nintendoswitch wordt het meest getwitterd in combinatie met de hashtags: #pokemonletsgo, #splatoon2, #MK8D of #supersmashbros. Zo bereikte #pokemonletsgo afgelopen week alleen al 2,45 miljoen Twitteraars. #supersmashbros bereikte afgelopen week wereld wereldwijd 11,1 miljoen Twitteraars. In bijna een derde van al die tweets was een vorm van media toegevoegd, bijvoorbeeld een screenshot van de game.

De Nintendo Switch kwam op drie maart 2017 op de markt. De console werd samen met The Legend of Zelda: Breath of the Wild gelanceerd. De Switch verkocht na de release verrassend goed. De Nintendo Switch brak het record van de Wii, die in 2006 uitkwam, en verkocht zo snel dat de console in de Verenigde Staten al binnen drie maanden was uitverkocht.

Twitter top tien entertainment hashtags

'This happened' Twitter - Top tien hashtags van 2018

De top tien hashtags van 2018 op Twitter zijn de volgende. Er staat geen hashtag in die iets met games of films te maken heeft. #vacature is voor het tweede jaar op rij de nummer 1 hashtag.

Twitter top tien hashtags van 2018

Er werd ook veel op getwitterd over de Nederlandse sport. Die hashtags gaan vooral over voetbal, maar #F1 spant de kroon. Dat komt waarschijnlijk door Max Verstappen. De hashtag #verstappen bereikte afgelopen week bijvoorbeeld 17,6 miljoen Twitteraars.

Twitter top tien hashtags over sport in 2018

Politiek brengt in Nederland veel teweeg als het gaat over maatschappelijke kwesties. Er wordt daarom ook vaak over getwitterd. Neem bijvoorbeeld het aftreden van Alexander Pechtold van D66. Heel Nederland heeft daar een mening over. Ook was de sleepwet dit jaar een groot discussiepunt, zowel in de Tweede Kamer als online.

Top tien hashtags over politiek in 2018

De volgende hashtags waren dit jaar ook heel populair onder Nederlandse Twitteraars:

  • #expiditierobinson
  • #deluizenmoeder
  • #boxingstars
  • #FreeHermien
  • #hitteplansongs
  • #SiberischeBeer
  • #stormpoolen

Met het overzicht nodigt Twitter gebruikers ook uit om hun eigen ervaringen van 2018 te delen onder de hashtag #ThisHappened.