Foto: AMC

5. Hershel Greene

Hershel Greene wordt voor het eerst geïntroduceerd in de tweede aflevering van het tweede seizoen genaamd Bloodletting. Hij probeert het leven van Carl Grimes, de zoon van Rick Grimes, te redden, nadat hij in een ongeluk door een kogel wordt geraakt. Greene gelooft er heilig in dat er een middel is om de zombie-apocalypse te stoppen, maar Rick Grimes is het niet met hem eens.

Maggie en Beth Greene zijn de dochters van Hershel. Nadat Hershel zijn vrouw en zoon verliest, blijft hij met zijn dochters over. Hierdoor creëren de drie een sterke band.

Hershel Greene overlijdt in de achtste aflevering van het vierde seizoen van The Walking Dead. In de aflevering, genaamd Too Far Gone, wordt Greene onthoofd door de Governor, nadat hij probeert de groep van Grimes en de Governor te verenigen. Maggie en Beth kijken geshockeerd toe hoe Hershel eraan toe is. Er ontstaat een gevecht tussen Rick en de Governor. Michonne loopt ondertussen naar Hershel toe. Ze toont genade en steekt een machete in de hersenen van Hershel, zodat hij niet verder gaat als zombie.

Hershel Greene werd gespeeld door Scott Wilson. De bekende acteur overleed eerder deze maand aan de gevolgen van kanker. Wilson speelde in meer dan vijftig films en werd 76 jaar oud.