Foto: AMC

Jij hoort hier niet thuis?

We trappen af met een personage dat volledig is bedacht voor de tv-serie en geen basis heeft in de comics. Er zijn er meer, maar het bekendste voorbeeld hiervan is bovenaan het artikel te zien. Fanfavoriet Daryl Dixon is namelijk nergens te bekennen in de The Walking Dead comics! Hoe is het personage dan toch op tv terecht gekomen?

De makers van de tv-serie zochten naar een acteur voor de rol van Merle Dixon (ook een personage dat is bedacht voor de serie) en kwamen zo op het spoor van acteur Norman Reedus. Reedus, die nu de rol van Daryl speelt, deed auditie voor de rol van Merle, maar kreeg deze rol niet. De rol van Merle Dixon ging naar acteur Michael Rooker.

De producenten van The Walking Dead waren zo onder de indruk van de auditie die Norman Reedus had gegeven, dat ze speciaal voor hem een extra personage in het verhaal hebben geschreven. Dit werd uiteindelijk de broer van Merle, genaamd Daryl Dixon. Zo is het geliefde personage op het scherm verschenen.

Schrijver en maker van The Walking Dead comics, Robert Kirkman, heeft gezegd geen interesse te hebben het personage nu nog in de comics te introduceren. Daryl is verreweg één van de meest populaire personages in de tv-serie en om deze reden zal hij waarschijnlijk nog lang in leven blijven.