Foto: 20th Century Fox

In 1987 werd één van de beste filmquotes ooit geboren. Een overdreven gespierde Arnold Schwarzenegger vocht het uit tegen een buitenaardse Predator in de jungle van Guatemala toen hij tegen zijn groepsgenoten schreeuwde: “Get to the chopper!” 31 jaar later verschijnt de vierde film in de bioscoopzalen. Zelfs zonder enige recensies te hebben gelezen zou je The Predator 2018 niet mogen missen als jij je flink hebt vermaakt met de film van Arnie en diens vervolgen.

Het concept van The Predator 2018

Het script van de nieuwe film is geschreven door Shane Black en Fred Dekker en zet het verhaal van de oude films voort. Het zal dus geen reboot worden, maar opnieuw een vervolg dat in de moderne tijd afspeelt. Wel ontleent het een aantal ideeën aan het origineel, zoals soldaten als de centrale personages.

Over het verhaal is bekend dat acteur Boyd Holbrook een voormalig marinier speelt die ontdekt dat er een Predator op aarde is, die hier is gekomen door een fout van een onschuldig jongetje. Niemand gelooft hem, dus neemt hij het heft in eigen handen en stelt een team samen om het wezen te laten zien dat het niet welkom is op onze planeet. Of daar ook goed over nagedacht is door de groep, is een andere vraag.