De première van The Lion King in Pathé Tuschinski, Amsterdam, was na de press screening het eerste moment voor Nederland om de moderne versie van het iconische Disney-verhaal te kunnen aanschouwen. Vijfentwintig jaar geleden ging het om een tekenfilm, die later zou uitgroeien tot een klassieker, nu is het een schitterend ogende Lion King remake met 'echte' dieren.

De nieuwe soundtrack van Beyoncé

Er was al veel aandacht voor de première van de nieuwe song Spirit van Beyoncé. De Amerikaanse zangeres was nauw betrokken bij de nieuwe versie van The Lion King. Ze sprak niet alleen de stem in van (de volwassen) Nala, ook leverde ze een lied af genaamd ‘Spirit’.

Nadat Simba door Nala en Rafiki tot inkeer komt en zijn plaats als koning van Pride Rock wil innemen, verlaat hij de jungle waar hij sinds zijn jeugd een vrij en zorgeloos bestaan heeft geleid met zijn beste vrienden Timon en Pumbaa. Terwijl hij op reis gaat naar zijn echte thuis is het nieuwe lied van Beyoncé te horen. Een krachtige soundtrack die er behoorlijk uitknalt en compleet anders is dan wat het origineel inzet.