In eigen land maakte The LEGO Batman Movie in het eerste weekend al 55,6 miljoen en afgelopen weekend haakte de film nog eens een bescheiden 32 miljoen erbij. Hiermee werd het de grootste opening van 2017 en zette dus een box office record. Dat is opvallend, want niet lang geleden was Fifty Shades Darker nog onbetwist de populairste.

Het was dit weekend spannend, want er waren meerdere films die meedongen naar de leiderspositie. Uiteindelijk behaalde niemand zo'n hoog bedrag als The LEGO Batman Movie, maar dat betekent niet dat de makers niet even met de billen bij elkaar zaten.

Fifty Shades Darker schraapte het weekend maar liefst 21 miljoen dollar binnen en kwam zo op de tweede plek. Niet slecht, maar uiteindelijk lang niet goed genoeg om onze Batman te verjagen, want het geld stroomde binnen met de snelheid waarmee een kind een LEGO huis in elkaar zet (snel, dus).

De LEGO Batman Movie was al erg populair, zo kwam er ook een pop-upstore up Utrecht Centraal speciaal voor de film. Als je nog naar de film moet gaan of al bent geweest en meer wil weten, lees dan dit artikel - hier staat van alles in dat je moet weten!

Batman Movie opbrengst is de hoogste, en alle muren eromheen brokkelen langzaam af

Een flauw woordgrapje, maar het pakte voor de film 'The Great Wall' iets minder goed uit dan gehoopt. De nieuwe mysteryfilm behaalde ongeveer de helft van de The LEGO Batman movie opbrengst. In het epos van Zhang Yimou straalde Matt Damon in de hoofdrol - de film heeft op z'n eigen manier gezorgd voor een innige samenwerking tussen de Chinese en Amerikaanse filmindustrieën. Ook behaalde de film toch een nette derde plek. Niks om ontevreden over te zijn eigenlijk, dus.

Ook de film Fist Fight, waarvan de prognoses voor deze komedie best hoog waren, pakte enigszins teleurstellend uit. In deze film spelen Ice Cube en Charlie Day (It's Always Sunny in Philadelphia, Monsters University, Horrible Bosses) leraren op een middelbare school die op de vuist gaan. Of het gevecht wat was, moet je zelf maar gaan beoordelen. Tot nu toe heeft Fist Fight zich naar een vijfde plaats geknokt en 11,5 miljoen dollar binnen gehaald.

The LEGO Batman Movie opbrengst was dan wel de hoogste, ook John Wick 2 doet het goed. John Wick 2 is het vervolgverhaal van die man die in de eerste film wat knapen omlegt omdat ze zijn hond hebben vermoord (wie zou niet zo reageren). De film staat op plek nummer vier met 15 miljoen.

Nog kleiner was de opbrengst van de nieuwe film van Gore Verbinski, 'A Cure for Wellness', een horror-achtige psychoshocker. Critici waren best lovend over de film, maar mogelijk geniet het grote publiek toch teveel van hun spa-dagjes om deze film een kans te geven. A Cure for Wellness staat op nummer 10.

Maar The LEGO Batman Movie opbrengst was toch het hoogst. Critici verwachten niet dat The LEGO Batman Movie binnenkort af zal nemen in populariteit. Batman blijft dus 'rising' en verdedigt zijn eretitel goed.