Dina

Als derde punt weten we dat er een nieuw personage is! We worden aan Dina geïntroduceerd aan het begin van een gameplay trailer, waar een feestje wordt gegeven dat zich bij Tommy afspeelt. Dina wordt gespeeld door Shannon Woodward. Ellie is nog steeds een beetje ongemakkelijk en Dina lijkt behoorlijk extravert te zijn. In de trailer danst ze eerst met een jongen, waar haar ex Jesse redelijk jaloers op blijkt te zijn. Daarna sleurt ze Ellie mee op de dansvloer.

Ellie lijkt zich ongemakkelijk te voelen en ze zegt tegen Dina dat elke jongen in de zaal naar haar kijkt. Dina antwoordt hierop dat ze misschien wel naar Ellie zouden kijken. Misschien wel uit jaloezie. Ellie reageert met een opmerking waarin ze zegt dat ze maar een meisje is, geen bedreiging.

“Oh Ellie, I think they should be terrified of you.”

Een belangrijk punt dat hier nog bij besproken moet worden is dat veel mensen denken dat Dina dood zal gaan in de game, wat Ellie's woede zou veroorzaken. Een ding dat ons inderdaad doodsbang maakt voor Ellie is dat de Cordyceps-infectie wordt verspreid door lichaamssappen, meestal door een bijtwond. Zou dit kunnen betekenen dat Ellie haar per ongeluk infecteert? Dat zullen we pas zien na de release van The Last Of Us 2.