Geheimen van het Blackwood Pines Sanatorium

Tijdens Mike's tocht door het Blackwood Pines Sanatorium komt hij tot een aantal cruciale ontdekkingen. Zo blijkt dat 60 jaar geleden mijnwerkers, die werkten in de inmiddels ingestorte mijn, gevangen zaten in diezelfde mijn en genoodzaakt waren mensenvlees te eten om te overleven. Toen de overlevenden bevrijd werden, werden ze ter observatie naar het Sanatorium zijn gebracht.

Daar begonnen ze raar gedrag te vertonen en zelfs medewerkers van de kliniek aan te vallen. Binnen niet al te lange tijd veranderden ook hun uiterlijk, waarna ze transformeerden in bloeddorstige monsters: Wendigo's. De kliniek werd helemaal uitgemoord en Jefferson Bragg, de baas van Blackwood Pines Sanatorium, koos eieren voor zijn geld en pleegde zelfmoord.

Uiteindelijk bleek dat de in de game gepleegde moorden het resultaat waren van aanvallen van Wendigo's en dat Josh, verkleed als psychopaat, zijn vrienden enkel bang maakte en feitelijk niks ernstigs gedaan heeft. De Wendigo's daarentegen zijn bloeddorstige wezens waar mensen in kunnen veranderen als ze mensenvlees eten. Dit dankzij een inheemse vloek die mensen treft wanneer ze dit doen.