Het plot van Until Dawn

Until Dawn speelt zich af in de omgeving van Blackwood Mountain, een fictieve berg waar de ouders van Josh Washington, één van de hoofdpersonages van de game, een vakantiehuisje hebben. Ergens in 2014 houdt Josh een feestje in dat vakantiehuisje voor al zijn vrienden. Alleen slaat het noodlot toe als zijn zusjes Beth en Hannah, die in het bos buiten het huisje waren nadat Hannah vernederd werd door de rest, van een cliff afvallen nadat ze achterna werden gezeten door een mysterieus figuur.

Een jaar later nodigt Josh zijn zeven vrienden wederom uit in het vakantiehuisje, maar deze keer om zijn overleden zusjes te herdenken. Wat zijn vrienden alleen niet weten is dat Josh snode plannen heeft en ze de stuipen op het juip wil jagen door als een gemaskerde psychopaat ze het leven zuur te maken.

In de eerste helft van de game worden de zeven vrienden van Josh, die allemaal speelbaar zijn, dan ook geregeld achterna gezeten door een verkleede Josh. Sterker nog, Jessica, één van hen, wordt ontvoerd en naar het Blackwood Pines Sanatorium, waar het The Inpatient verhaal zich afspeelt, gebracht. En dat kan Mike, haar vriend, natuurlijk niet verkroppen en trekt naar het inmiddels verlaten gebouw om haar te redden.