The Division 2 komt, zoals eerder bekend werd, op 15 maart 2019 in de schappen terecht. De game zal ons meenemen naar Washington waar we zes maanden na de uitbraak van een virus weer op straat terecht komen. Veilig is het nog niet bepaald. Sterker nog, er dreigt een burgeroorlog uit te breken.

De opzet van de missies en de structuur van de game is onveranderd en de nadruk ligt ook vooral op coöperatieve gameplay. Ook dit maal word je aangemoedigd om met je vrienden op pad te gaan door de verwoeste straten. Natuurlijk horen bij een nieuwe game en een nieuwe setting ook nieuwe onderdelen. En die levert Ubisoft met nieuwe beelden.

The Division 2 details en beelden tonen doffe ellende

Tijdens de E3 zagen we een nieuwe trailer, waarin een meisje sereen rond rent en een papieren vliegtuigje weggooit. Vervolgens vliegt het vliegtuigje over straat naar een steeds vreselijker wordend scenario. Later blijkt op het vliegtuigje 'help' te staan en lijkt het meisje niet in zo'n veilige plek rond te rennen.

Dus moeten jij en je team alles op alles zetten om de wereld wat veiliger te maken. Dit keer kun je kiezen uit drie klassen waaronder een scherpschutter en een demolition expert. Ieder klasse heeft een eigen set wapens. De sniper heeft bijvoorbeeld een .50 kaliber wapen.

Naarmate je sterker wordt, speel je ook nieuwe skills en gadgets vrij die je helpen op je missie. Tof is dat je in The Division 2 niet met vier, maar met acht mensen tegelijkertijd kunt spelen in raids.

The Division details melden ook gratis DLC en een beta

Tijdens de presentatie wist Ubisoft ons ook te verheugen met de plannen voor DLC voor het eerste jaar. Er komen drie pakketten die ieder een stukje verhaal en wat wapens toevoegen aan de game. En alledrie de pakketten zullen gratis zijn. Als laatste meldde Ubisoft nog dat er een beta zal komen voor de game. Daarvoor kun je je hier inschrijven.