In tegenstelling tot het origineel heb je in The Crew 2 naast landvoertuigen ook boten en vliegtuigen tot je beschikking. Driemaal zoveel plezier, maar ook driemaal zoveel mogelijkheden! De game legt je gelukkig genoeg daarover uit, maar het kan zijn dat je over de volgende punten heen hebt gekeken.

1. Icon points als investering

Geen bitcoins, maar icon points om in te investeren! The Crew 2 probeert een echte mmo te zijn: niet alleen verzamel je loot voor je wagen, ook ontvang je na elke opdracht of race een beetje geld en nieuwe volgers. Er is een levelsysteem aanwezig waarbij je begint als typische rookie en eindigt met de status van icon. Hiermee speel je icon points vrij en aangezien alle kleine beetjes helpen moet je ze niet vergeten!

Zodra je een icon bent geworden, begint het klassieke levelsysteem van icon 1 tot en met 999. Ga je van bijvoorbeeld Icon 1 naar 2 dan verdien je een punt die je kunt spenderen aan verbeteringen voor comfort, het voertuig of meer algemene gameplay. Denk aan meer buit verdienen, sneller volgers krijgen of de slipstreamafstand vergroten. Onderaan het hoofdmenu naast de statistieken is dit te vinden.