Foto: Warner Bros Picture

Er is alleen één verandering die met het derde deel meekomt. Dit keer wordt de film grotendeels niet geregisseerd door James Wan, maar door Michael Chaves (The Curse of La Llorona). James Wan is namelijk bezig geweest met de film Aquaman. Hij is veel bezig geweest met de promotie rondom de film. Aquaman is momenteel te zien in de bioscoop. Wat wij van de film vinden lees je in onze Aquaman review.

Staat Aquaman in de weg van The Conjuring 3?

Wees gerust, want Aquaman zal waarschijnlijk niet veel invloed hebben op The Conjuring 3. James Wan heeft namelijk voornamelijk de voorbereidingen aan Michael Chaves overgelaten. Hij zal daarom deels nog eindverantwoordelijk zijn voor hoe de film zal uitpakken. Daarnaast zal de aankomende film ook niet veel lijken op zijn voorganger, The Conjuring 2. Vergeet niet dat de Conjuring universum met al zijn spin-offs nog best groot is. Denk maar aan films zoals The Nun (2018), Annabelle (2014) en Annabelle: Creation (2017). Aquaman past niet in dit rijtje.

Doordat James Wan bezig was met Aquaman, heeft Michael Chaves de regie van The Conjuring 3 op zich genomen en dit betekend niet meteen dat het slecht is. De twee regisseurs kennen elkaar vanwege de film The Curse of La Llorona, dus James Wan zal wel weten aan wie hij de klus moet overlaten. The Curse of La Llorona zal vanaf 19 april 2019 in de bioscoop te zien zijn. We hoeven ons dus niet te vervelen terwijl we op The Conjuring 3 wachten.

Nog even over Ed en Lorraine Warren

Voor wie het nog niet weet: het verhaal van The Conjuring is dus gebaseerd op een echte levenservaringen. Het verhaal is dus niet spontaan uit de lucht gevallen of binnen twee uurtjes bedacht, maar gebaseerd op wat Ed en Lorraine Warren hebben meegemaakt. De twee zijn namelijk paranormale onderzoekers en hebben van alles gezien.

Zo ging de eerste film over de Perron familie. In de 19e eeuw zou in het huis van de Perron familie een heks hebben geleefd. Het huis zou vervloekt zijn, waardoor iedereen die daar leefde dood zou gaan.

Voor de opening van The Conjuring 2 is het verhaal van George en Kathy Lutz gebruikt. Het koppel zou uit het huis gejaagd zijn door een kwaadaardige demon. Ed en Lorraine waren hier ook bij betrokken. De rest van de film ging over hun betrokkenheid bij een familie die opgejaagd werd door een poltergeistactiviteit.