5 Redenen om The 100 op Netflix te kijken - Genieten in de apocalyps
Foto: The CW

Powervrouwen

Ondanks dat er soms een slechte hiërarchie heerst in de samenleving van The 100, is het fijn om te zeggen dat discriminatie omwille van sekse, seksualiteit of huidskleur niet bestaat. Sterker nog, vrouwen komen gemakkelijk aan de macht in deze serie en dit op verschillende manieren. Ze kunnen de leider zijn van een leger, de leider zijn van een crew of zelfs leider over iedereen.

Hetzelfde geldt voor huidskleuren en seksualiteit. Niemand wordt raar aangekeken als ze homoseksueel zijn en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen verschillende etnische afkomsten. Dit komt waarschijnlijk omdat het ruimteschip dat werd gecombineerd bestond uit vele verschillende wereldlanden.

Het geeft een fijn gevoel om te zien dat iedereen zo makkelijk geaccepteerd wordt, aangezien dit is hoe het in het echte leven ook zou moeten gaan. Het toont de mogelijkheid, helaas bestaat er wel een ander soort discriminatie in The 100. Het lijkt wel in het aard van de mens te zitten, iets wat The 100 graag naar voren laat komen. Dit geeft toegevoegde waarde aan Netflix, aangezien The 100 niet de enige serie op Netflix is die dit soort discriminatie tegengaat.