Super Mario Party Switch zal een bordspel modus kennen zoals we die van de franchise gewend zijn. Hierin gooi je met een digitale dobbelsteen en vervolgens mag je het gegooide aantal ogen lopen. Uiteindelijk kom je dan op een veld terecht waardoor je een vaak knotsgekke minigame moet spelen. Die minigame speel je dan tegen de computer of met maximaal vier spelers.

Naast deze modus bevat de game ook nog de zogeheten Mariothon modus. Zoals de naam het al een beetje verraadt, is de Mariothon modus een marathon aan minigames die je dus achtereen speelt. Tijdens een speelsessie op gamescom 2018 gingen wij met deze modus aan de slag om vijf (van de ruim 80) minigames uit de Koopa Cup te spelen.

Chargin’ Chuck ontwijken

Sinds Mario World komen we regelmatig de rugbyhelm dragende mafkees tegen genaamd Chargin’ Chuck. Wat hij doet is heel simpel: rennen als een malle in de richting van Mario en zijn vrienden. En in deze minigame doet Chuck niet anders. Mario en zijn vrienden staan in een kuil en worden van drie kanten belaagd door rennende Chargin’ Chucks.

Het is aan de speler om de dolle karakters te ontwijken door ergens te gaan staan waar geen Chuck voorbij komt. Maar er komen steeds meer en steeds snellere Chucks bij. Bovendien zitten de spelers elkaar behoorlijk in de weg wanneer het zo druk wordt!