Het avontuur begon gisteren in het Utrechtse winkelcentrum. Struinend door de vele gangen zagen we in de verte al de knalgele muren om de hoek schuilen. Zodra je de bocht omgaan sta je oog in oog met een gigantisch lange muur van wel 40 meter, in de knalgele kleuren van Super Mario Maker.

Super Mario Maker maakt zijn debuut

Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken bij zo'n spektakel zijn de meerdere Wii U consoles die staan opgesteld voor ieders gebruik. Deze laten de enthousiaste Mario fans en voorbijgangers kennis maken met de nieuwe game van Nintendo die morgen in de schappen zal liggen: Super Mario Maker. Je hebt de mogelijkheid om zelf je fantasie te buiten te gaan met het creëeren van levels, of om levels van anderen te proberen te overleven.

Super mario maker evenement- het level

Bouw mee aan het levensgrote Mario level

Zoals eerder al aangekondigd was gaat het evenement hier natuurlijk om dat 40 meter lange Mario level. Met een beetje hulp van experts kon iedereen vandaag zichzelf een Super Mario Maker noemen. Kies je favoriete power-ups of obstakels, zoals de iconische bakstenen, vraagtekens, vleesetende planten, tunnels en natuurlijk de Mega Mushroom en zet ze op de muur!

Eenmaal aangekomen bij het evenement stonden er al enkele creaties op de muur, met voornamelijk power-ups. Heel erg te verwachten als we keken naar het grotendeels jonge publiek dat aanwezig was, want welk kind houdt nou niet van champignons die je een groeispurt geven? Terloops hoorden we een kind dan ook enthousiast roepen:

"Dit is het leukste evenement waar ik ooit ben geweest."

Het evenement begon vandaag om 3 uur en zou duren tot 8 uur, waarna de dag zou worden afgesloten om morgen weer opgepakt te worden. Aangekomen rond 3 uur was het evenement nog niet mega druk bezocht, maar wel waren de echte fans aanwezig met outfits en al. Met nog 2 dagen voor dit toffe evenement, zijn we zelf ook benieuwd hoe het level zal eindigen. Zullen we het kunnen uitspelen?

Super mario maker evenement- foto met mario

It's a me, Mario!

Een Mario evenement is natuurlijk niks zonder, ja... Mario! Gelukkig was onze grote Nintendo vriend ook van de partij en liet hij zich graag op de foto zetten met iedereen die daar zin in had. Genoeg mensen die langs liepen konden het toch niet aan om deze levensechte Mario te negeren en besloten toch om snel een kiekje te maken. Wij hadden dat ook, dus besloten we om toch maar even snel met Mario te knuffelen.

Nu in de winkels

Vanaf kan iedereen deze toffe nieuwe game van Nintendo aanschaffen en zelf ervaren hoe het is om creatieve, interessante of levensgevaarlijke levels te creëeren. Het is zeker een mooie manier om de alweer 30ste verjaardag van Mario te vieren nietwaar? Lars beoordeelde Super Mario Maker niet voor niets met een 9. Hij noemt het spel dan ook verplichte kost!