SteelSeries staat al tijden bekend als één van de betere fabrikanten als het aankomt op gaming hardware. Denk bijvoorbeeld aan de SteelSeries Apex 7 of de Arctis 1 headset. Beide goede producten en de vraag is of de nieuwe SteelSeries Arctis 1 Wireless headset in dat rijtje gaat vallen. Wij gingen uitgebreid met de headset aan de slag en zetten de tofste features op een rij!

Draadloos gamen

Laten we maar beginnen met de grootste van de SteelSeries Arctis 1 Wireless features, namelijk het feit dat de headset compleet draadloos is. Hierdoor kun je, zoals we zelf hebben getest, zonder vertraging lekker gamen. Hierdoor krijg je het geluid synchroon met wat er in de game afspeelt en kun je natuurlijk ook met multilplayergames makkelijk via voice chat met elkaar praten.

Dit kan op verschillende platformen, waaronder de PlayStation 4, PC, Nintendo Switch en Mobiele telefoon. Dit doe je eenvoudig door de meegeleverde USB-C-dongle in de juiste poort te pluggen en je bent klaar voor gebruik. Zo wordt er een speciale USB naar USB-C-kabel meegeleverd die je in je PC of PlayStation 4 kunt steken, waardoor je al snel lekker draadloos kunt gamen.