Afgelopen maand kregen we de eerste beelden van Star Wars Jedi Fallen Order te zien. In de eerste trailer zien we de jonge Jedi Padawan, Cal Kestis. Na Order 66 moeten alle overgebleven Jedi onderduiken om zo niet achtervolgd te worden. Kestis duikt net als de andere Jedi onder, maar moet noodgedwongen zijn krachten gebruiken, waardoor hij wordt ontmaskerd als Jedi. Wat volgt is een zoektocht om de Jedi Order weer op te bouwen.

Op May the 4th, ook wel bekend als Star Wars dag maakt CEO Vince Zampella bekend dat we de eerste gameplay van Star Wars Jedi Fallen Order zullen gaan zien tijdens EA Play, wat 7 juni zal beginnen. De titel zal een mix van verkenning, puzzels oplossen en hand-tot-handgevechten kennen, met een grote focus op melee-aanvallen. Ook krijgen we een idee van de slechteriken die het Cal Kestis moeilijk zullen gaan maken.

Star Wars Jedi Fallen Order

Wat weten we van de Star Wars Jedi Fallen Order gameplay?

Op het moment hebben we nog geen beelden gekregen van de gameplay van Jedi Fallen Order. Wel is er bevestigd dat het gevechtssysteem gefocust zal zijn op melee-gevechten. Hierbij zullen jouw lichtzwaard en Force-krachten extreem belangrijk zijn. In het verloop van de game zul je meer krachten vrijspelen en je zult ook je eigen lichtzwaard gaan maken.

Hoe dit allemaal uit gaat pakken weten we nog niet, maar we kunnen er zeker van zijn dat op 7 juni de eerste beelden zullen worden getoond. Wie weet krijgen we een Dark Souls-achtige titel in het universum van Star Wars. Of je hierna jouw lichtzwaard in je hersenpan wilt begraven weten we niet, maar moeilijk zal de game in ieder geval wel worden.