Star Wars Episode 9 - de beste geruchten op een rijtje
Foto: Walt Disney

Terug van de dood?

Er is nog een personage dat terug uit de dood kan komen dankzij de Force. Fans waren niet blij met de dood van Luke Skywalker in episode 8, maar in dezelfde film leerde we dat een Jedi dankzij de Force blijft bestaan. Zo zagen we de geest van Yoda terugkeren om Luke wat wijsheid te geven. Onze Skywalker staat dan niet meer in levende lijve naast Rey, maar dit betekent niet dat we hem niet meer op het witte doek zullen zien. Wie weet zien we hem in Star Wars Episode 9.

Daarnaast is het opvallend dat acteur Mark Hamill, Luke Skywalker, op de lijst van castleden staat. Het is daarom vreemd zijn als we hem in heel Episode 9 niet zullen zien.

Regisseur Rian Johnson heeft duidelijk gemaakt dat we nog niet alles hebben gezien van de Jedi Masters. We kunnen Skywalker op meerdere manieren terug zien komen. Dit kan natuurlijk net als Yoda, maar het kan ook zijn dat Mark Hamill flashbacks heeft gefilmd.

Daarnaast is er nog een gerucht waarbij wordt gezegd dat J.J. Abrams Luke Skywalker zal laten terugkomen door middel van een onbekende uitvlucht. De uitvlucht is ooit bedacht door George Lucas. Een vroege script voor Return of the Jedi laat zien dat jedi’s terug kunnen keren uit Netherworld of the Force. De Netherworld of the Force is een plek waar de zielen die de Force hebben gebruikt heen gaan wanneer hun lichamen sterven.

Het is wel onwaarschijnlijk dat Luke Skywalker uit de Netherworld of the Force wordt teruggetrokken. Niemand is ooit echt weg vertelde regisseur en scriptschrijver Rian Johnson.