Star Wars Episode 9 - de beste geruchten op een rijtje

Force Ghost Yoda

De Jedi Master kwam terug in The Last Jedi om Luke Skywalker wat verstand bij te praten.

De Jedi Master kwam terug in The Last Jedi om Luke Skywalker wat verstand bij te praten. Yoda keerde terug als een geest en dit werd goed ontvangen door de fans. Het zou daarom niet geheel verrassend zijn als Yoda terugkomt in Episode 9. Als de Jedi Master te zien is in de aankomende film, zal dit geen lange verschijning zijn. De scène voor de nieuwe film zal waarschijnlijk lijken op de scène uit Episode 8. Yoda kan natuurlijk altijd terugkomen om Rey te helpen.

In Episode 8 hebben ze voor Yoda een pop gebruikt en dus geen CGI. De pop is gemaakt door Frank Oz. Hij spreekt ook de stem van Yoda in en maakt de benodigde bewegingen. Designer Neal Scanlan zei het volgende over de Yoda pop tegen CinemaBlend:

"We voelden gewoon dat het absoluut juist en gepast was dat we een pop zouden maken die het dichtst bij het origineel komt. We geven Frank precies wat hij de eerste keer had gedaan.”

Het zal dus geen verrassing zijn als er een Yoda pop wordt gebruikt voor Episode 9, maar regisseur J.J. Abrams kan ook teruggaan naar CGI. Er is in ieder geval een grote kans dat we Yoda terug zullen zien in Episode 9.