Star Wars Episode 9 - de beste geruchten op een rijtje
Foto: Walt Disney

Rey's afkomst

Eén van de Star Wars Episode 9 geruchten begint bij een belangrijke vraag: wie zijn Rey’s ouders? Haar afkomst is nog steeds onduidelijk. In The Last Jedi vertelde Kylo Ren aan Rey dat haar ouders haar hadden verkocht zodat ze alcohol konden kopen, maar sprak hij echt de waarheid?

Er gaat een gerucht rond die claimt dat Rey’s ouders niemand anders zijn dan Han Solo en Qi'ra. We zagen de twee geliefden voor het eerst in Solo: A Star Wars Story. Betekent dit dan dat Solo: A Star Wars Story eigenlijk een verhaal - of hint - is over Rey’s ouders?

Het einde van Solo liet ons zien dat Qi’ra een band heeft met de Dark Side. Qi’ra is Han Solo’s eerste liefde en misschien is er tijdens of na Solo: A Star Wars Story meer gebeurt dan dat wij weten. Als Rey de dochter van Han Solo en Qi’ra is, zou dat betekenen dat een moeder van de Dark Side een dochter van de Light Side kreeg. Kylo Ren is Leia’s zoon, een moeder van de Light Side en een zoon van de Dark Side. Precies het tegenovergestelde dus.

Dit zou dan betekenen dat de Force zichzelf in balans probeert te brengen. Als deze theorie klopt zou dit betekenen dat Han Solo op een gegeven moment vreemd is gegaan met Qi’ra. Dit zou verklaren waarom Han en Leia uit elkaar zijn gegaan en waarom Kylo Ren zijn vader haat. Er is alleen geen bewijs dat Han ontrouw was naar Leia.

Deze theorie verklaart ook meteen de band die Kylo en Rey hebben, want dan zouden ze broer en zus zijn. We weten het pas zeker wanneer we de film gezien hebben of wanneer dit Star Wars Episode 9 gerucht wordt bevestigd. ​​​​​