Grote open wereld

Het is geen verrassing dat je in Spider-Man op de PlayStation 4 de stad New York gaat verkennen. Tijdens onze Spider-Man PS4 hands-on konden we in ieder geval het eiland Manhattan verkennen, maar we konden jammer genoeg niet het complete eiland verkennen. Het spel liet ons weten dat we dan buiten het demogebied kwamen. Hoe groot de wereld precies zal zijn, blijft voor nu dus nog onzeker.

Wel konden we al een klein voorproefje krijgen van wat je precies in die open wereld kan gaan doen. Door de rechterstick in te drukken krijg je een overzicht van de activiteiten, die gekenmerkt worden door gekleurde lichtstralen. Eén van de activiteiten is het onschadelijk maken van bommen die in de stad verstopt liggen. Binnen de tijdslimiet moet je de drie bommen vinden en door middel van webben schieten onschadelijk maken.

Een grote wereld met allerlei kleine activiteiten is niets nieuws. Het is een vrij standaard open world design dat we al gewend zijn van talloze andere games, dus het is jammer dat Spider-Man er niet veel anders mee lijkt te doen. Hopelijk laat Insomniac nog wat meer vernieuwingen zien als het aankomt op hoe de wereld in elkaar zit.

Spider-Man PS4 hands-on - Veelbelovend, maar we moeten meer zien

Van wat we nog nu toe gezien hebben van Spider-Man, zijn we grotendeels erg tevreden. Het rondslingeren voelt ontzettend goed aan, beter dan ooit te voren. Ook het vechtsysteem past perfect bij wat je zou verwachten van een Spider-Man game. Wel valt de open wereld tot nu toe qua activiteiten een beetje tegen. We hopen dat de volledige game wat meer variatie en originele sidequests zal hebben.

Spider-Man komt op 7 september exclusief naar de PlayStation 4. Je kan de game nu al pre-orderen.