Niet alleen vuisten en webben

Peter Parker is een slimme knul, dus naast zijn vuisten kan hij ook gebruikmaken van gadgets om gevechten wat makkelijker te maken. In de demo die wij speelden waren er twee gadgets beschikbaar. De eerste is een bom. Je gooit de bom in een groep vijanden en bij een ontploffing zorgt het er voor dat alle vijanden die in de buurt stonden tijdelijk verwikkeld raken in een web.

De tweede gadget die we konden testen was een tripwire val. Zoals je misschien al kan raden kan je deze val op de route van een vijand plaatsen; wanneer ze er langs lopen gaat de val af en zullen ze verwikkeld raken in een web. Rondspelen met deze twee gadgets was één van de leukste dingen uit onze Spider-Man PS4 hands-on.

Naast deze gadgets is ook het pak zelf een soort gadget. Houd lang genoeg een combo vol en je kan een speciale kracht van het pak dat je draagt activeren. In de demo was dit een aanval waarbij Spider-Man alle kanten webben op schoot en, je raadt het, iedereen in de omgeving er in verstrikt. Hoewel we dit nog niet zeker weten, lijk het erop dat elk pak dus een andere speciale kracht met zich meebrengt.