Spider-Man: Arkham Asylum?

Natuurlijk ben je in de game niet alleen maar New York aan het verkennen. Je komt genoeg bad guys tegen die alles behalve een goed gesprek met je aan willen gaan. Wanneer het aankomt op vechten is de gameplay erg vergelijkbaar met de Batman Arkham games. Gevechten vinden doorgaans plaats in gebieden die zijn onderverdeeld in verschillende hoogtes, waar je de optie hebt om eerst stilletjes te werk te gaan.

Mochten vijanden je zien, dan zullen ze een groepje om je heen vormen. De vijanden onder controle houden, gasten die je van achter aanvallen te ontwijken en de bekende mannetjes met schilden lijken allemaal erg op de poppetjes uit de Batman games van Rocksteady. Gelukkig is het geen complete kloon zoals Mad Max of Shadow of Mordor, maar heeft het een eigen identiteit die goed past bij Spider-Man.

In de Spider-Man PS4 hands-on werd namelijk al snel duidelijk dat Spider-Man een stuk vlugger is dan Batman. Je glijdt onder vijanden door om te ontwijken of slaat ze in de lucht. Gevechten zijn hierdoor een stuk sneller. Ook viel op dat er meer de focus ligt op interactie met de omgeving. Zo kan je vuilnisbakken tegen vijanden aangooien en steigers op ze laten donderen.