Pas op: er staan spoilers over de game in dit artikel!

Het idee om een game te maken rondom Spider-Man is niet bepaald origineel, maar man wat is de game goed geworden. De superheld bestaat al sinds de jaren zestig, waardoor er genoeg aan lees, game- en kijkvoer te vinden is over de eeuwig jonge Peter Parker. Insomniac heeft zich daar overduidelijk van top tot teen in ondergedompeld, want de hints naar ouder materiaal zijn overal te vinden. Toch springen de volgende vijf Spider-Man PS4 easter eggs er het meest tussenuit.

5. Avengers Tower

Aangezien het rijk dat zich onder de voeten van Spider-Man bevindt Manhattan heet, zijn er enorm veel gave locaties te vinden. Het hele eiland is te verkennen en barst van de fotolocaties, monumenten of andere bijzondere bezienswaardigheden die in het echt bestaan. Je zult locaties als Time Square, het Natural History Museum of de Manhattan Bridge snel herkennen.

Maar Insomniac wilde hier meer mee spelen, dus zijn ook niet-bestaande gebouwen te vinden in de game. Het Marvel-universum, waar Spider-Man onderdeel van uitmaakt, heeft namelijk ook een eindeloze collectie aan terugkerende plekken. Denk aan Doctor Stranges Sanctum Sanctorum, de Fisk Tower van The Kingpin en Fogwell’s Gym, bekend van Daredevil. Het coolste blijft toch wel het imposante hoofdkwartier van de Avengers, die je al van mijlenver kunt zien en waar overigens een geheime trofee te verdienen is.