De mythologie van de Space Hulks

Voor we de Space Hulk Tactics details gaan uitleggen, is het belangrijk dat we wat achtergrond geven. Binnenin het Warhammer 40000 universum, dat zelf al een futuristische versie is van Warhammer Fantasy Battle, speelt Space Hulk zich af. In deze sciencefictionwereld worden genoeg gigantische ruimteschepen opgeblazen. Deze scheepswrakken ‘drijven’ door de ruimte, waarna ze uiteindelijk met andere schepen botsen en samensmelten tot Space Hulks.

Deze Space Hulks worden het nieuwe huis van verschillende buitenaardse levensvormen (Genestealers) en vormen zo’n grote bedreiging, dat ze volledige planeten kunnen vernietigen. Niet zo handig dus. Daarom is er een speciale groep Space Marine Terminators, supersoldaten met indrukwekkend veel bepantsering, die de Space Hulks betreden en de aliens uitroeien.

Space Hulk heeft de roots zoals alle andere Warhammer games in een gelijknamig bordspel. Sindsdien is het grote armor van de Terminators iconisch geworden buiten het bordspel om. Space Hulk Tactics is in tegenstelling tot Space Hulk Deathwing een meer getrouwe versie van de originele game, waar het strategische element centraal staat.