De humor van South Park is tijdloos en dat komt prachtig uit. Afgelopen december is namelijk de eerste grote DLC, genaamd Danger Deck, voor het de game uitgekomen. Een korte toelichting wat deze add-on inhoudt, is op z’n plaats. De volgende extra content voor The Fractured But Whole, From Dusk till Casa Bonita, komt namelijk op 20 maart uit.

Wat is Danger Deck?

De DLC die hier in het middelpunt staat draait om de combat van de game. In principe is deze content bedoeld om spelers een enorme uitdaging voor te schotelen. Door middel van 15 verschillende opgezette battles, verdeeld over 5 arena’s, wordt er geknokt om de ultieme eer van jouw clubje South Park helden hoog te houden.

Qua mechanieken is er niks veranderd in vergelijking met de hoofdgame. Nog steeds is het turn-based belachelijk vreemde aanvallen uitvoeren een feit. Het grote verschil is dan ook dat deze gevechten niet verhaalgebonden zijn en hier ook geen invloed op uit oefenen. De Danger Deck DLC is eigenlijk niks anders dan een soort trainingsmodes tegen unieke vijandcomposities op een hoog niveau.

De moeilijkheidsgraad van de Danger Deck DLC is vastgezet op het niveau mastermind. Mietjes hebben hierdoor niks te zoeken bij het nieuwe stukje content, aangezien alleen de meest doorgewinterde spelers deze uitdagingen kunnen volbrengen. Mocht dit nog steeds niet genoeg voor je zijn, dan komen alle 15 de gevechten met de zogeheten ultra-versie. In totaal krijg je dus 30 obstakels aangeleverd.