Het bedrijf Creative staat bekend als een leverancier van alles wat met geluid te maken heeft. Luidsprekers, headsets, mini-speakers en geluidskaarten zijn haar credo. Na de positief ontvangen Katana Soundbar, is er onlangs nog iets nieuws uit de fabriek gerold. Maak je borst maar nat voor de Sound BlasterX AE-5!

Aan je voorgesteld

Een aantal maanden geleden is de Sound BlasterX AE-5 SABRE32-Ultra klasse PCIe Gaming geluidskaart geboren. Een hele mond vol, maar in duidelijke taal betekent het dat deze hardware absoluut tot categorie high-end behoord. De SABRE32 PCIe DAC zorgt er namelijk voor dat het hele geluidsspectrum voorbij komt. Wat je kan verwachten zijn spatzuivere tonen op alle frequenties.

De Sound BlasterX AE-5 speelt geluid af tot 32bit 384kHz met een 122dB DNR. Deze technologie zorgt ervoor dat de geluidskaart geschikt is om hoge resolutie films en games bij te houden qua soundtrack. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat geluiden als explosies blikkerig overkomen. Ondertussen is ook de zelf te downloaden software van Creative op de AE-5 afgestemd, waardoor je nog wat aanpassingen aan instellingen kan verrichten.