Op het gebied van vechtspellen wordt het najaar ongetwijfeld gedomineerd door de nieuwste SoulCalibur, die wij een dikke 9 gaven. Maar zo tof als deze game is, zo lastig kan het spel je het ook maken. De campagnemodus Libra of Soul kent namelijk een aantal pittige sequenties en denk maar niet dat dat je de op tijd gebaseerde Arcade mode met een paar basisaanvallen netjes af kan ronden. Om je een beetje wegwijs te maken, krijg je hier een aantal SoulCalibur 6 tips om mee aan de slag te gaan.

Kom maar met die Reversal Edge

De nieuwe spectaculaire move genaamd Reversal Edge (RE) is gelijk ook je beste vriend in een zwaar gevecht. Met één druk op de knop kan je de tegenstander verbazen met deze aanval die de tijd doet vertragen en beiden spelers afstand van elkaar doen nemen. Vervolgens begint er een steen-papier-schaar spelletje waarbij elke partij één aanval mag uitvoeren. Hierbij wint een verticale van een horizontale aanval, een horizontale aanval van een trap en een trap weer van een verticale aanval.

Na een succesvolle Reversal Edge uitgevoerd te hebben, breng je de tegenpartij een hoop schade toe en kan je er nog een sterke combo tegenaan gooien. Dat is nog niet alles wat de Reversal Edge techniek kan, want deze brute feature zorgt voor meer mogelijkheden. Een perfect getimede RE kan aanvallen van de vijand tegenhouden en zelfs counteren. Zelfs vernietigende Critical Edge finishers kunnen hiermee gestopt worden!

De tip die wij de wat meer casual spelers kunnen geven is dus het voltallige gebruik van de Reversal Edge tegen overweldigende vijanden. Bij het bestuderen van deze techniek zal je er namelijk achter komen dat er meer mogelijkheden zijn de uitkomst van de RE te beïnvloeden om de battle naar je hand te zetten. Zo kan je tijdens de vertraging ook opzij stappen, naar achteren wijken of blokkeren, om vervolgens met een onverwachte aanval een portie levenspunten weg te hakken. Het is echt veel gecompliceerder dan het op het eerste gezicht lijkt en kost de nodige tijd om het goed onder de knie te krijgen.