Lethal Hit

Wanneer je iemand met een Lethal Hit raakt, zal die persoon kort even in een stunned raken. Jij beweegt dan iets sneller, waarna je makkelijk met een volgende aanval of combo kan komen. Dit is niet zozeer een specifieke move die kan kan doen met een bepaalde knoppencombinatie. Het lijkt erop dat de Lethal Hit een goedgeplaatste aanval is met speciale effecten.

Naast het eerder genoemde voordeel van een makkelijke opvolgcombo, of een andere actie, heeft de Lethal Hit een visueel effect. Personages verliezen na een Lethal Hit namelijk een deel van hun kleding. Grøh bijvoorbeeld begint een gevecht met armor aan, maar na een paar Lethal Hits loopt hij rond op zijn blote voeten en zonder bepantsering.

Om je brandende vraag te beantwoorden: op de beruchte Ivy lijkt het weinig effect te hebben. We merkten al snel dat sommige personages kleding verliezen, terwijl anderen juist veel meer kleerscheuren en beschadigingen krijgen. Het is een klein element dat de SoulCalibur 6 gameplay net wat interessanter maakt.

SoulCalibur 6 gameplay – SoulCalibur is helemaal terug!

Tijdens het spelen realiseerden we ons meteen al waarom we SoulCalibur zo gemist hadden. De unieke gameplay waarbij de focus ligt op wapens en driedimensionale arena’s is in alle jaren sinds SoulCalibur V er niet slechter op geworden. In tegendeel! De Reversal Edge zorgt ervoor dat zelfs dit zesde deel weer heerlijk fris aanvoelt.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we Soul Calibur VI weer kunnen spelen. Als Bandai Namco dan ook nog besluit de beroemde character creator toe te voegen, is er een grote kans dat dit één van de toppers van het jaar wordt.

SoulCalibur VI komt op 19 oktober naar PlayStation 4, Xbox One en PC.