SoulCalibur 6 zal geen vervolg zijn op het verhaal van voorgaande delen, maar een soort reboot van de franchise. Het verhaal in de game grijpt terug naar de tijd van het eerste deel, waarin de twee zwaarden Soul Edge en Soul Calibur het goede en het kwade vertolken. De vechters in de game komen allemaal in aanraking met de zwaarden en strijden voor een vredige of juist een chaotische wereld.

Standaard verhaalmodus belooft veel rijker te zijn

De franchise droeg dit lang niet altijd duidelijk uit en daarom ligt de focus in SoulCalibur 6 nu veel meer op het verhaal. De game zal dan ook niet één, maar twee verhaallijnen bevatten waarin deze strijd tussen goed en kwaad veel duidelijker naar voren komt. Deze verhaalmodus is vergelijkbaar met die uit vechtgame Tekken 7.

Je hebt hierin dus niet de keuze met wie je gaat spelen, maar je speelt met verschillende karakters het verhaal echt door. Dit geeft je niet alleen inzicht in de achtergrond en motivatie van de vechters in de game, maar biedt je ook meteen de mogelijkheid om een beetje te wennen aan de vele gezichten die in de game zitten.