10. Skype

​​​Met Skype kan iedereen gratis videochatten en berichten sturen. Toen WhatsApp en andere social media apps hun soortgelijke functies nog niet hadden, was Skype erg bekend. Inmiddels is de hype rondom het programma wat minder, maar het is nog steeds een van de meest populaire apps in de App Store en Play Store.

Skype is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

9. LinkedIn

Het solliciteren voor een baan kan soms lastig zijn, dus LinkedIn is hier om je daar een handje bij te helpen. Met de app krijgen gebruikers de mogelijkheid om connecties te maken met bekende personen en met hen in contact te komen. Met de app kunnen gebruikers hun CV opbouwen en een professionele vriendenlijst opbouwen.

LinkedIn is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

8. Tumblr

Een belangrijk onderdeel van Tumblr is dat mensen zichzelf zijn op de app. Er zijn dan ook een hoop soorten mensen te vinden die zich allemaal uitdrukken op een andere manier en met andere content. Deze content kan bestaan uit foto’s, video’s of gedeelde berichten en content van andere mensen.

Gebruikers kunnen elkaars berichten liken en hier reacties op achterlaten. Ook bevinden veel fotografen zich in de app die de prachtige foto’s plaatsen.

Tumblr is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

7. Telegram Messenger

Telegram heeft niet een geheel zuivere naam, na gevallen van hackers die de app uitbuiten en kinderporno dat via de berichten app wordt verspreid is app nog wel een van de meest populaire sociale media applicaties. De app werkt vrijwel hetzelfde als WhatsApp, maar biedt volgens de ontwikkelaar Kaspersky Lab meer privacy door encryptie.

Telegram is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

6. Pinterest

Met Pinterest kunnen gebruikers een hoop creativiteit die door andere gebruikers wordt gemaakt of verspreid opslaan. Zo gebruiken mensen Pinterest om recepten te koken, reizen te plannen en leuke DIY projecten uit te voeren. De app wordt dus het meest gebruikt om ideëen op te doen, daarom zijn er foto’s te vinden van een hoop onderwerpen.

Pinterest is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

5. Snapchat

Snapchat is onder veel mensen een favoriete sociale media app. Berichtjes tussen personen verdwijnen automatisch wanneer je deze niet opslaat, waardoor niet te achterhalen is wie wat zegt. Verder zijn er leuke filters te gebruiken in foto’s of video’s die gebruikers kunnen maken. Wij hebben tevens de leukste filters van dit moment benoemd.

Snapchat is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

4. Instagram

Eén van de grotere doelgroepen van Instagram is jongeren. De app laat je foto’s en video’s plaatsen binnen je profiel en deze verschijnen op de tijdlijn van je vrienden. Ook gebruiken veel beroemdheden de app, van al deze social media apps is Instagram dus handig om te downloaden wanneer je de activiteiten van bijvoorbeeld je favoriete zanger wil bijhouden. Verder zijn er verhalen toe te voegen die na 24 uur weer verdwijnen, net zoals de functie van Snapchat.

Instagram is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

3. Facebook Messenger

Facebook Messenger is eigenlijk een onderdeel van Facebook waarmee mensen privé berichten naar elkaar kunnen sturen. Ook is het mogelijk om met elkaar te bellen of videochatten. Verder kunnen er in de app spelletjes gespeeld worden en groepsgesprekken worden aangemaakt.

Facebook Messenger is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

2. Facebook

Ook al zijn er de laatste tijd veel problemen en bezwaren tegen Facebook, de app is alsnog één van de meest populaire social media apps. Met de app kunnen gebruikers een gedetailleerd profiel aanmaken en hier van foto’s en video’s tot simpele berichten op plaatsen. Ook is de content van andere mensen te delen, dit komt dan op jouw tijdlijn te staan.

Facebook is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

1. WhatsApp

Een van de meest gebruikte manieren om met elkaar te communiceren in Nederland is via WhatsApp. Met de app kunnen gebruikers berichten, foto’s en video’s naar elkaar sturen. Iedereen kan een status instellen met een profielfoto om te laten zien wie je bent. Verder kunnen gebruikers elkaar ook bellen of videochatten.

WhatsApp is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.