Hag Rock Redoubt Bridge - Een Noorse trolbrug

Niet iedereen is bekend met Noorse kinderverhalen en dat is volkomen begrijpelijk. Toch is het grappig om één van deze kinderverhalen te kennen als je Skyrim speelt en de brug bij Hag Rock Redoubt passeert. Hier vind je een easter egg gebaseerd op geiten, een veel voorkomende diersoort in Skyrim.

Wanneer je bij de brug oversteekt en let op de drie geiten die zich daar bevinden, zie je dat deze geiten een bepaald patroon hebben. Twee geiten steken de brug over en de derde geit komt onder de brug vandaan en rent vervolgens mee met de twee andere geiten. Onder de brug kun je een dode trol vinden.

Nu komen we terug op het Noorse kinderverhaal, genaamd Three Billy Goats Gruff. Het verhaal gaat, heel verrassend, over drie geiten. Drie geiten willen de brug oversteken en worden bedreigd door een trol die hun zal vermoorden als ze over de brug gaan. Maar de trol wordt verslagen door de derde geit. De dode trol ligt in Skyrim onder de brug, de derde geit zou hem van de brug af hebben geduwd. Vergezocht, maar het is één van de details in Skyrim waar diep over is nagedacht.