Foto: Electronic Arts

Battlefield V

Ontwikkelaar DICE lijkt na het matige Star Wars Battlefront II weer helemaal terug te komen voor de shooters 2018 met de nieuwste Battlefield game. Waar Battlefield I nog een first-person shooter was ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, zal je in Battlefield V weer ouderwets Nazi’s af kunnen knallen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van wat we tot nu toe gezien hebben lijkt het in ieder geval helemaal goed te komen, want Battlefield V belooft weer een ijzersterk deel in de serie te worden. Dit komt omdat er keuzes zijn gemaakt die de game een meer hardcore ervaring maken vergeleken met Battlefield I.

Wapens hebben minder kogels, vijanden spot je minder makkelijk en respawns duren ook langer. Nieuw is de mogelijkheid om barricades te bouwen en om als elke class je squadgenoten tot leven te kunnen wekken. De War Stories singleplayer uit Battlefield I zal ook terugkeren, met verschillende verhalen vanaf verschillende perspectieven in de oorlog. Laat die Duitsers maar komen!

Nog meer interesse? Wij konden aan de slag met de closed Alpha van de game en dit is wat ons opviel aan de Battlefield 5 Gameplay.

Battlefield V komt op 19 oktober naar de PlayStation 4, Xbox One en PC.