Wormwood

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  In deze serie verkent Errol Morris de mysterieuze dood van een Amerikaanse wetenschapper die betrokken was bij het geheime programma MK-Ultra uit de Koude Oorlog.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Hoofdstuk 1

  In 1953 sterft militair wetenschapper Frank Olson na een val uit een hotelraam. In 1975 wordt zijn dood in een schokkend rapport gelinkt aan een ultrageheim experiment.

  Aflevering 2

  Hoofdstuk 2

  Als er een mediastorm ontstaat, haast de regering zich om de familie te kalmeren. In New York bezoekt Frank een dokter die bekendstaat om zijn onconventionele methoden.

  Aflevering 3

  Hoofdstuk 3

  Een reis naar New York mondt uit in twee reizen als Frank onderweg naar huis een terugval krijgt. Tientallen jaren later checkt een bezorgde Eric in kamer 1018A in.

  Aflevering 4

  Hoofdstuk 4

  In de nacht van Franks dood vangt een hotelmedewerker een vreemd telefoongesprek op. In 1994 graaft een forensisch expert het lichaam op om nieuwe aanwijzingen te vinden.

  Aflevering 5

  Hoofdstuk 5

  Door Franks zorgen over activiteiten tijdens de Koude Oorlog gaan alarmbellen af bij de CIA. Een gefrustreerde Eric doet nog een laatste poging om het verhaal te sluiten.

  Aflevering 6

  Hoofdstuk 6

  Dankzij Seymour Hersh achterhaalt Eric eindelijk de waarheid, maar wel tegen een zeer hoge prijs. In kamer 1018A neemt Frank het op tegen twee mysterieuze mannen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.