World War II in Colour

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  Beeldmateriaal van de meest dramatische momenten uit de Tweede Wereldoorlog is hersteld in kleur en high definition voor deze historische documentaireserie.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  The Gathering Storm

  Als de Grote Depressie de wil van de westerse democratieën om in te grijpen ondermijnt, kunnen Mussolini en Hitler aan de macht komen en hun macht uitbreiden.

  Aflevering 2

  Lightning War

  In deze aflevering wordt aangetoond hoe de nazi's een angstaanjagende nieuwe militaire tactiek ontwikkelden: de Blitzkrieg.

  Aflevering 3

  Britain at Bay

  In juli 1940 lijkt voor Hitler de overwinning in zicht, maar Groot-Brittannië vecht terug met een briljant team van codekrakers en speciaal opgeleide spionnen.

  Aflevering 4

  Hitler Strikes East

  Hitlers generaals waren geschokt toen hij zijn voornemen uitsprak om Rusland binnen te vallen, wat zou leiden tot de grootste tankveldslag in de geschiedenis.

  Aflevering 5

  Red Sun Rampant

  Roosevelt noemde 7 december 1941 'een dag die in schande zal voortleven' nadat de Japanse aanval op Pearl Harbor de VS ertoe had gedwongen zich in de oorlog te mengen.

  Aflevering 6

  The Mediterranean and North Africa

  De oorlog in Noord-Afrika, van essentieel belang vanwege de ligging en olievoorraden, begint goed onder Rommel maar gaat al snel de slechte kant op voor de Asmogendheden.

  Aflevering 7

  Turning the Tide

  Zowel de geallieerden als de nazi's gaan een wrede, dodelijke strijd aan die over en weer voortduurt tot er een genadeslag wordt uitgedeeld die de oorlog eindigt.

  Aflevering 8

  The Soviet Steamroller

  Het is juli 1943 en Hitlers falen aan het Oostfront wordt duidelijk als zijn troepen worden overgeleverd aan de genade van de enorme oorlogsmachine van de Sovjets.

  Aflevering 9

  Overlord

  De moeizame planning van de invasie van Frankrijk die in kaart wordt gebracht en het geheime plan dat Hitler op een dwaalspoor bracht over de plaats van de invasie.

  Aflevering 10

  Closing the Ring

  Naarmate Groot-Brittannië en Rusland hun greep op Duitsland verstevigen, wordt de ware omvang van de Holocaust en de gruwelijke vernietigingskampen onthuld.

  Aflevering 11

  The Island War

  Aan het Pacifische front vertragen de verschrikkelijke omstandigheden in jungles en bergen op eilanden de opmars van de geallieerden tegen Japan.

  Aflevering 12

  Victory in Europe

  Het einde is in zicht als Britse en Amerikaanse troepen de Rijn oversteken terwijl Russische troepen via Polen doorstoten naar Berlijn.

  Aflevering 13

  Victory in the Pacific

  De regering onder Truman denkt dat Japan zich nooit zal overgeven en gooit atoombommen op Hiroshima en Nagasaki, waardoor de oorlog op brute wijze wordt beëindigd.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.