Who Killed Malcolm X?

  Sinds 9 februari 2020 te zien op Netflix

  Tientallen jaren na de moord op de Afro-Amerikaanse leider Malcolm X begint een activist aan een complexe missie om de waarheid uit naam van gerechtigheid te vinden.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Het doelwit

  Op Netflix sinds 9 februari 2020

  Activist Abdur-Rahman Muhammad start zijn eigen onderzoek naar de verbijsterende details rond de moord op burgerrechtenleider Malcolm X.

  Aflevering 2

  Rechtdoorzee in een oneerlijk spel

  Op Netflix sinds 9 februari 2020

  De organisatie van Elijah Muhammad groeit. Spanningen komen aan het licht tussen Nation of Islam-leden en Malcolm X. Abdur-Rahman zoekt naar de namen van de moordenaars.

  Aflevering 3

  De zwarte messias

  Op Netflix sinds 9 februari 2020

  Ten tijde van wrijving en vergelding vergroten de autoriteiten het toezicht op Malcolm X uit angst voor een radicale revolutie. Een bokskampioen treedt toe tot de Nation.

  Aflevering 4

  De krachtmeting

  Op Netflix sinds 9 februari 2020

  Malcolm X breekt met de NOI en richt zich op de reputatie van Elijah Muhammad. Abdur-Rahman komt dichter bij de vermeende hoofddader van de moord op Malcolm X.

  Aflevering 5

  De schutter

  Op Netflix sinds 9 februari 2020

  Abdur-Rahman trekt een omstreden figuur in Newark na en verkent de rol van de politie in de onveilige omstandigheden die uiteindelijk tot de dood van Malcolm X leidden.

  Aflevering 6

  De nalatenschap

  Op Netflix sinds 9 februari 2020

  Er is een kans voorbijgegaan. Abdur-Rahman brengt meer schokkende details aan het licht en decennia later blijft de dood van Malcolm X van invloed op generaties.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.