Tip de muis

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  In zijn kleine dorpje in het veld maakt het nieuwsgierige muisje Tip plezier en beleeft hij avonturen terwijl hij samen met zijn vrienden en familie leert over de wereld.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Weg met de regels / Kabam!

  Tip leert dat regels belangrijk zijn wanneer zijn ouders deze afschaffen. Tip en Didi hebben genoeg van hun broertjes en zusjes en doen net alsof ze hen laten verdwijnen.

  Aflevering 2

  Ik wil niet in bad! / Ik wil gewoon met jullie mee!

  De vieze Tip wil niet in bad, maar merkt al gauw dat niemand bij hem in de buurt wil zijn. Tip wil niet dat zijn tante op hem past, totdat ze op schattenjacht gaan.

  Aflevering 3

  Jongens zijn beter dan meisjes / Dat is mijn speelgoed!

  Tip krijgt problemen met Kiki als hij beweert dat jongens beter zijn dan meisjes. Wanneer een baby op bezoek is en met Tips speelgoed wil spelen, wordt hij boos.

  Aflevering 4

  Ik wil winnen! / Wakker worden, 't sneeuwt!

  Tijdens een race op drie pootjes leren Tip en Didi alles over winnen. Tip is niet blij wanneer hij naar school moet terwijl het sneeuwt, maar krijgt een koude verrassing.

  Aflevering 5

  Verhaaltjes verzinnen / Jij bent mijn vriendje niet meer!

  Tip ontdekt dat het vertellen van sterke verhalen ook nadelen heeft. Tip voelt zich gekleineerd door Didi in de klas en maakt abrupt een einde aan hun vriendschap.

  Aflevering 6

  Oppassers zijn monsters! / Een huisdier voor Tip

  Tip weet zeker dat alle oppassers monsters zijn en wil niets met hen te maken hebben. Tip leert meer over verantwoordelijkheid wanneer hij voor een rups zorgt.

  Aflevering 7

  Ik verstop me niet / Piraten zijn nergens bang voor

  Wanneer Tip per ongeluk een trui van de buren kapotmaakt, leert hij hoe belangrijk eerlijkheid is. Tip is blij met zijn reddingsvest wanneer hij piraatje speelt.

  Aflevering 8

  Ik wil politieagent worden! / Ik wil graag knap zijn

  Tip krijgt een leuke verrassing wanneer hij de kapper helpt op banendag. Tip wil er graag goed uitzien voor een familieportret en verft daarom zijn kuif rood.

  Aflevering 9

  Bang in het donker / Didi's lievelingsspeelgoed

  Tips opa en oma helpen hem om zijn angst voor het donker te overwinnen. Tip raakt in paniek als speelgoed dat hij van Didi heeft geleend, door zijn schuld kapotgaat.

  Aflevering 10

  Ik eet geen groentes! / Bang voor het onweer

  Wanneer Tip geen groenten wil eten, leert oma hem dingen over de moestuin. Tip en Didi hebben beloofd om Billy te beschermen tegen een storm, maar dit mislukt.

  Aflevering 11

  De werkplaats van papa / Op zoek naar Teddy

  Tip komt in de problemen wanneer hij een papieren vliegtuigje maakt van zijn vaders werktekeningen. Tip en Kiki sluipen stiekem weg om Tips verdwenen beer te zoeken.

  Aflevering 12

  Ik wil niet naar de dokter! / Ik ben hier niet goed in

  Tip is bang voor de dokter, maar dokter Grootstaart weet precies hoe hij hem moet helpen. Tip leert hoe hij zijn fantasie moet gebruiken wanneer hij een kostuum maakt.

  Aflevering 13

  Een gast in mijn huis / Ik wil ook meespelen

  Tip wordt jaloers wanneer zijn ouders Billy veel complimenten geven. Tip plant een verjaardagsconcert voor zijn leraar, maar moet kiezen welk instrument hij wil spelen.

  Aflevering 14

  Ik ben helemaal niet moe! / Werken is helemaal niet leuk!

  Tip wil per se laat opblijven, maar komt erachter dat een goede nachtrust belangrijk is. Tip ervaart hoe leuk het is om te werken wanneer hij het hulpje van Albert wordt.

  Aflevering 15

  Ik wil dat mama blijft! / Goede manieren zijn stom!

  Tip raakt in paniek wanneer mama hem wil afzetten bij zijn eerste circusles. Tip heeft een hekel aan goede manieren, totdat mama laat zien wat je ermee kunt bereiken.

  Aflevering 16

  Het spijt me! / Ik blijf voor altijd boos!

  Wanneer Tip Odille pijn doet met lelijke woorden, ontdekt hij dat woorden ook kunnen helen. Wanneer Tip zijn zin niet krijgt, zweert hij dat hij altijd boos blijft.

  Aflevering 17

  Ik help je wel, mama / Wie iets vindt, mag het houden

  Tip ontdekt dat je op vele manieren kunt helpen. Tip moet een moeilijke beslissing nemen als hij een armband vindt terwijl hij in de tuin naar schatten zoekt.

  Aflevering 18

  De super-mega-grappige grap / Lekkere koekjes

  Tip wil net als Didi een grappenmaker zijn, maar moet eerst leren om grappig te zijn zonder iemand te kwetsen. Wanneer vrienden langskomen, eet Tip te veel koekjes.

  Aflevering 19

  Ik ga niet schaatsen / Ik wil niet meer spelen

  De bange Tip wil niet leren schaatsen met zijn vrienden. Wanneer Tip een spelletje verliest van zijn vrienden, loopt hij te mokken totdat hij goed advies krijgt.

  Aflevering 20

  Zorgen voor de natuur / Ik wil zo groot zijn als een toren

  Wanneer Tip niet goed oppast met afval, laat opa hem zien dat afval pijn kan doen. Tip doet alles om groot te zijn, totdat hij ontdekt hoe leuk het is om klein te zijn.

  Aflevering 21

  Ik ben niet lui / Het mooie van recyclen

  Wanneer Tip de hele tijd om hulp vraagt, leert zijn familie hem op zichzelf te vertrouwen. Tips vader laat hem zien hoe je oude dingen opnieuw kunt gebruiken.

  Aflevering 22

  Ik wil het! / Wat saai, vies weer

  Wanneer Tip nieuw speelgoed wil, moet hij eerst zijn oude speelgoed opruimen. Tip en zijn opa en oma gebruiken hun fantasie om iets van een regenachtige dag te maken.

  Aflevering 23

  Het was maar een droom / We gaan kamperen!

  Tip moet zijn angst overwinnen wanneer een nachtmerrie lijkt uit te komen. Tijdens een kampeertrip ontdekt Tip dat het bos vol met zijn favoriete dingen zit.

  Aflevering 24

  Lief zijn is leuk! / Kom niet aan mijn kuif!

  Tip heeft geen zin om aardig te doen totdat hij voor de gewonde Didi moet zorgen. Wanneer Tip zijn kuif niet wil laten knippen, heeft kapper Miguel de oplossing.

  Aflevering 25

  Beloofd is beloofd / Het mooiste cadeau ter wereld

  Tip breekt een belofte aan Didi en beseft hoe belangrijk het is om zich aan zijn woord te houden. Tip baalt dat hij geen mooi verjaardagscadeau voor zijn moeder heeft.

  Aflevering 26

  Ik ruim later wel op / Klein zijn is niet leuk!

  Tip heeft geen zin om zijn kamer op te ruimen, tot zijn moeder laat zien dat het ook leuk kan zijn. Tip ontdekt dat het niet altijd leuk is om groot en volwassen te zijn.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  Aflevering 1

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip komt erachter dat Didi zijn eigen slaapkamer heeft en nu wil hij dat ook! Maar misschien is het toch niet zo leuk om alleen te slapen.

  Aflevering 2

  Aflevering 2

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  De leraar heeft allerlei leuke spelletjes klaargezet, maar Tip heeft daar geen tijd voor. Hij wil zo snel mogelijk naar de rivier om steentjes te gooien.

  Aflevering 3

  Aflevering 3

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip, Jody en Kiki hebben een schitterende taart gemaakt! Ze moeten wachten tot de taart is gebakken, want dan kunnen ze die pas opeten. En geduld is een schone zaak ...

  Aflevering 4

  Aflevering 4

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip en zijn vrienden gaan voor Halloween langs de deuren en horen vreemde geluiden in de zaak van meneer Paco. Misschien is het wel een ... monster!

  Aflevering 5

  Aflevering 5

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip speelt met zijn vriendjes in de tuin en merkt dat zijn voortand los zit. Misschien verandert hij wel in een tandeloos monster!

  Aflevering 6

  Aflevering 6

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip steekt iedereen aan met zijn slechte humeur, zowel Tippy als zijn vriendjes op de kleuterschool. Zou het een besmettelijke ziekte zijn?

  Aflevering 7

  Aflevering 7

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Wat een nare winter! Tip vindt het maar niks: zijn pootjes bevriezen en hij kan niet gaan zwemmen. Misschien kunnen zijn opa en oma hem op andere gedachten brengen.

  Aflevering 8

  Aflevering 8

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip wil op de kleuterschool een quiz winnen en besluit een team te vormen met Ciuffi. Maar zijn beste vriend Didi voelt zich gepasseerd.

  Aflevering 9

  Aflevering 9

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip won op school een medaille, maar zijn tantes tonen geen interesse. Ze lijken veel meer aandacht te hebben voor kleine Tippy. Tip is jaloers op zijn zusje.

  Aflevering 10

  Aflevering 10

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Vandaag nemen de tantes Tip en Tippy mee naar het meer voor een picknick! Onderweg krijgen ze helaas autopech en lijkt de perfecte dag verpest.

  Aflevering 11

  Aflevering 11

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip wil op de kleuterschool een sneeuwpop maken. Zijn vriendje Didi is ziek thuis en niemand anders wil naar hem luisteren, dus besluit hij om het in zijn eentje te doen.

  Aflevering 12

  Aflevering 12

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip en Didi komen erachter dat meneer Paco goed kan schilderen. Ze gaan het zelf ook proberen, maar het resultaat is erg teleurstellend.

  Aflevering 13

  Aflevering 13

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip, Didi en Kiki vinden een sleutel die wel naar een verborgen schat moet leiden! Nu hoeven ze alleen nog maar de schat te vinden ...

  Aflevering 14

  Aflevering 14

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip besluit om een leuke logeerpartij te organiseren, maar ontdekt dan dat zijn huis wordt geverfd. Zijn vrienden kunnen toch niet in die vreselijke stank slapen?

  Aflevering 15

  Aflevering 15

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip, Didi en Kiki maken papieren vliegtuigjes. Tip is er niet erg goed in, zelfs niet als hij wordt aangemoedigd door zijn vrienden.

  Aflevering 16

  Aflevering 16

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Dr. Codoni en Tips vader nemen hun kinderen mee op een trip. Tip en Ciuffi worden a gauw moe en verzinnen duizend smoesjes om terug naar huis te gaan.

  Aflevering 17

  Aflevering 17

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip vindt het leuk om in meneer Paco's winkel te werken, maar hij is al gauw teleurgesteld als hij ondanks alle moeite nog steeds veel problemen veroorzaakt.

  Aflevering 18

  Aflevering 18

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Didi heeft zijn nieuwe bal meegenomen naar de speelplaats! Nu moeten ze nog kiezen wat ze gaan spelen. Maar kiezen is niet makkelijk.

  Aflevering 19

  Aflevering 19

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip wil net zo dapper zijn als Raphael, de tweelingbroer van Miguel, die optreedt in een circus. Maar niet bang zijn is erg moeilijk.

  Aflevering 20

  Aflevering 20

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip weet zeker dat zijn vader het sterkste dier ter wereld is en dat ze samen de ouder-kindwedstrijd op de speelplaats zullen winnen.

  Aflevering 21

  Aflevering 21

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip kijkt ernaar uit om de middag door te brengen met zijn opa en oma. Didi wil ook mee. Ditmaal is er echter nieuws ...

  Aflevering 22

  Aflevering 22

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tips opa heeft hem een mooi gegraveerd potlood gegeven. Didi zou er ook graag een willen hebben. Maar dan verdwijnt het dierbare voorwerp. Wie heeft het meegenomen?

  Aflevering 23

  Aflevering 23

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip en Didi maken zich zorgen omdat ze het over sommige dingen niet eens zijn. Kunnen ze beste vrienden zijn, zelfs als ze niet precies hetzelfde denken?

  Aflevering 24

  Aflevering 24

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Tip heeft alleen maar interesse voor zijn nieuwe vis en luistert niet als zijn ouders en Tippy hem om hulp vragen.

  Aflevering 25

  Aflevering 25

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  Nadat Tip een sprookje heeft gehoord, besluit hij om een lieve jongen te worden en de hele dag tegen alles en iedereen ja te zeggen.

  Aflevering 26

  Aflevering 26

  Op Netflix sinds 29 januari 2020

  De speurtocht kan beginnen! Tip weet zeker dat hij hier heel goed in is. Hij besluit om niet een team te vormen en in zijn eentje deel te nemen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.