The People vs. O.J. Simpson

  Sinds 2 maart 2018 te zien op Netflix

  In dit drama wordt de rechtszaak tegen O.J. Simpson uitgebreid belicht en kunnen we een kijkje nemen achter de schermen bij beide partijen.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  From the Ashes of Tragedy

  Nadat de lichamen van Nicole Brown Simpson en Ron Goldman zijn gevonden, wijst de politie O.J. aan als verdachte en neemt aanklager Marcia Clark de zaak op zich.

  Aflevering 2

  The Run of His Life

  Terwijl zijn advocaten de media bespelen, zet de politie de achtervolging op de suïcidale O.J. in, voordat hij zichzelf aangeeft en wordt beschuldigd van moord.

  Aflevering 3

  The Dream Team

  De aanklagers krijgen tegenslag te verduren en Robert Shapiro stelt een team met de beste advocaten samen, die de zaak willen toespitsen op racisme binnen de LAPD.

  Aflevering 4

  100% Not Guilty

  De juryselectie wordt lastig, Johnnie Cochran wil de verdediging op zich nemen en Marcia Clark vraagt Christopher Darden om zich aan te sluiten bij de aanklagers.

  Aflevering 5

  The Race Card

  Wanneer de rechtszaak begint, legt Johnnie Cochran de nadruk op racisme en blijkt uit bewijs dat LAPD-rechercheur Mark Fuhrman een racist is.

  Aflevering 6

  Marcia, Marcia, Marcia

  Marcia Clark wordt afgeleid door de rechtszaak en de ongegronde media-aandacht en de verdediging legt de nadruk op het problematische onderzoek van de LAPD.

  Aflevering 7

  Conspiracy Theories

  De verdediging is steeds meer intern verdeeld en de aanklagers bespreken of ze O.J. de zwarte handschoen moeten laten aantrekken die is gevonden op de plaats delict.

  Aflevering 8

  A Jury in Jail

  De jury wordt steeds beter in de gaten gehouden na maanden van afzondering. Marcia Clark legt uitgebreid DNA-bewijs voor waaruit blijkt dat O.J. schuldig is.

  Aflevering 9

  Manna from Heaven

  O.J.'s advocaten ontdekken opnames van rechercheur Mark Fuhrman die zich extreem racistisch uitlaat en Lance Ito moet een moeilijke beslissing nemen.

  Aflevering 10

  The Verdict

  De rechtszaak is afgelopen en het lot van O.J. ligt in handen van de jury. De uitspraak heeft grote gevolgen en leidt tot nog meer verdeeldheid in het land.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  The Man Who Would Be Vogue

  Op Netflix sinds 22 december 2018

  In juli 1997 wordt Gianni Versace vóór zijn villa in Miami Beach doodgeschoten door Andrew Cunanan, die de beroemde ontwerper in 1990 had ontmoet in San Francisco.

  Aflevering 2

  Manhunt

  Op Netflix sinds 22 december 2018

  Twee maanden voor de schietpartij komt Cunanan aan in Miami Beach, waar hij een nationale klopjacht door de FBI weet te ontwijken terwijl hij Versace stalkt.

  Aflevering 3

  A Random Killing

  Op Netflix sinds 22 december 2018

  In mei 1997 wordt vastgoedbeheerder Lee Miglin uit Chicago gebeld door een mannelijke escort die hij kent, Cunanan. Hij ontvangt hem thuis als zijn vrouw op zakenreis is.

  Aflevering 4

  House by the Lake

  Op Netflix sinds 22 december 2018

  Een week voordat hij naar Chicago gaat, verblijft Cunanan in Minneapolis in het huis van zijn ex David Madson. Na een schokkende gebeurtenis ontvoert Cunanan hem.

  Aflevering 5

  Don't Ask Don't Tell

  Op Netflix sinds 22 december 2018

  In 1995 gaat de depressieve en eenzame marineofficier Jeff Trail naar een homobar in San Diego. Daar ontmoet hij de charmante, jonge stamgast Andrew.

  Aflevering 6

  Descent

  Op Netflix sinds 22 december 2018

  In het jaar voor de seriemoorden moet Cunanan een teleurstelling in de liefde verwerken. Hij komt terecht in een neerwaartse spiraal van depressie, drugs en schulden.

  Aflevering 7

  Ascent

  Op Netflix sinds 22 december 2018

  In 1992 maakt een zieke Versace een iconische jurk voor zijn zus Donatella. Cunanan verruilt zijn saaie baan voor een sugardaddy en ontmoet David Madson.

  Aflevering 8

  Creator / Destroyer

  Op Netflix sinds 22 december 2018

  In 1957 in Calabrië krijgt de tienjarige Versace een levensles van zijn moeder. In de jaren 80 in San Diego leert Cunanan van zijn vader heel andere waarden.

  Aflevering 9

  Alone

  Op Netflix sinds 22 december 2018

  Nadat Cunanan Versace heeft neergeschoten, geniet hij van zijn nieuwe bekendheid, maar hij ontdekt dat hij niet uit Miami Beach kan ontsnappen. Wanhopig belt hij om hulp.

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.