Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix
Producer en presentator Anthony Bourdain gaat op zoek naar de creatieve en artistieke inspiratiebronnen van internationaal gerenommeerde chefs.
Bekijk op NetflixDavid Chang maakt noedels en tsukemen. Hij reist naar Japan voor een kommetje echte tsukemen en bezoekt een noedelfabriek.
Varkens, varkens, en nog eens varkens: David Chang laat zien wat je ermee kunt doen.
Dit zijn de jeugdherinneringen van David Chang: gerechten van vroeger, eten in de zomer, zijn tijd in Japan en golf.
Spanje had een grote invloed op de carrière van David Chang. Hij bezoekt zijn idolen en maakt Mexicaanse spaghetti, een kabeljauwomelet en een cake.
Er hangt een vreemd luchtje in de keuken van David Chang maar het is allemaal lekker: katsuobushi, XO-saus, rotte bananen en kimchi.
David Chang hangs out with one of his best friends, René Redzepi, who happens to be the world's top chef.
Met de focus op simpele gerechten reist David Chang naar Japan voor yakitori en sushi van hoge kwaliteit, terwijl Daniel Patterson bieten bereidt.
Deze aflevering is superdecadent: een boterham met foie gras, de smaak van whiskey en 'Hot Brown' op drie verschillende manieren.
David Chang bereidt eieren met chef-koks Wylie Dufresne, Daniel Patterson en René Redzepi en maakt zijn Ko-ei.
David Chang reist door Japan om vrienden te ontmoeten en met ze te eten. Ook bezoekt hij een markt in Tokio en Kikunoi, een restaurant met drie Michelin-sterren.
Ditmaal ontmoeten we de gebroeders Torrisi die praten over oesters, worteldashi, landbouw, en een New Yorker in Tokio maakt de beste noedels.
In deze aflevering komt het begrip 'vers' aan de orde met betrekking tot koken: kant-en-klare bouillon, verse en gerijpte biefstuk en 'ike jime'.
David Chang bezoekt tofoe- en miso-fabrieken in Japan en kok Christina Tosi maakt miso-appeltaart en meer.
Christina Tosi maakt maiskoekjes en haar Arnold Palmer-taart. Kok Burns maakt ijs.
David Chang focust op barbecue in North Carolina, Texas en Kansas City, en het geweldige gerookte spek van Allan Benton in Tennessee.
David Chang kookt en heeft weer buitengewoon veel plezier met zijn vrienden Peter Meehan in Japan en met Laurent Gras, Sat Bains en René Redzepi in Kopenhagen.
De verschillende keukens van het Amerikaanse Zuiden komen aan bod. Kok John Currence maakt Tamales en banketbakker Lisa Donavan maakt een karnemelktaart.
Oude zaadjes worden opnieuw geoogst voor 'Red Corn Grits', kastanjebrood en een hele aparte bonensalade.
Sean Brock bezoekt Anson Mills waar Glenn Roberts er van alles aan doet om de 'Carolina' rijstkeuken nieuw leven in te blazen.
De Louisiana cuisine heeft kok Sean Brock beïnvloedt en hij gaat het moeras in om even later gumbo en meerval klaar te maken.
Sean verkent de speciale technieken van de keuken in het Amerikaanse Zuiden: drogen, pekelen, inblikken en fermentatie.
Sean gaat terug naar zijn 'roots', maakt een diner zoals ze dat in Appalachia eten en valt terug op oude bekende gerechten met zijn moeder.
Kok Sean Brock besteedt aandacht aan de mensen en lokale gewoonten door een groot eetfestijn te organiseren op de boerderij van een vriend.
Kok Sean Brock reist naar Senegal voor ingrediënten van de markt in Dakar en M'Bour en hij maakt het plaatselijke gerecht 'Thiebou Yapp' klaar.
Reis mee met April Bloomfield naar Londen waar haar carrière als kok begon. Ze maakt Tagliatelle met walnoten, Schotse eieren en een konijnentaart.
Deze aflevering gaat over de grote liefde die April voor de zee heeft.
April gaat naar een specerijenwinkel om kerrie te onderzoeken en de verschillende Engelse versies van deze historische cuisine.
Kok April Bloomfield praat over haar passie voor de Italiaanse keuken en legt uit hoe deze haar beïnvloed heeft.
April besteedt aandacht aan bekende gerechten van de Engelse keuken, zoals bangers and mash en fish and chips. En wat is high tea precies?
Dit keer zijn we in Cornwall met April, die boer en kok Tom Adams bezoekt op zijn varkensboerderij. Hij verrast haar met zijn specialiteiten.
Soms moet je alles proberen, dus ook dingen als 'bubble and squeak' en varkenshuidpasta...
Deze aflevering richt zich op April Bloomfield terwijl ze worstelt met alle moeilijke vragen die elke kok heeft.
Op Netflix sinds 23 mei 2019
Sean Brock laat ons zien waarom hij een van de beste chef-koks ter wereld is geworden, onder andere met technieken die in bijna elk soort keuken worden gebruikt.
Op Netflix sinds 23 mei 2019
De beroemde chef-kok April Broomfield geeft waardevolle tips aan iedereen, van beginners tot experts, ongeacht wat er op het menu staat.
Ed gaat terug naar East Brooklyn waar hij opgroeide en kennismaakte met uiteenlopende culturen die zijn culinaire stijl beïnvloedden.
Ed creëert een nieuwe Amerikaanse cuisine met cultureel uiteenlopende tintjes en hij bekijkt plaatselijke gerechten van Texas en Brooklyn.
Op een privé-eiland in het Andesgebergte koken Ed en een beroemde lokale kok met hele eenvoudige middelen: rook en vuur.
Ed laat zien hoe zijn leven en werk in zijn geliefde stad hem geïnspireerd en veranderd hebben en hem artistieke vrijheid hebben gegeven.
Ed heeft de tijd van zijn leven in de 'Bluegrass State', en geniet van ham naar een oud familierecept wat gevolgd wordt door kaviaar.
Heeft een bepaalde locatie met een bepaalde keuken te maken? Ed zoekt het uit.
Ed laat zien hoe gerechten uit tradities voortkomen maar zich aanpassen aan de tijd. Wat brengt de toekomst?
Ed en enkele experts praten over bourbon, en Ed maakt een exotisch gerecht (met bourbon) voor de actrice Aisha Tyler.
Kok Magnus Nilsson laat zien hoe de mensen in Scandinavië methodes in het koude klimaat hebben ontwikkeld om voedsel te rijpen en bewaren.
Magnus Nilsson verkent het lentelandschap in Zweden voor kruiden en andere ingrediënten die tot leven komen in de midzomernachtzon.
Magnus legt uit dat begrip voor de essentie van een ingrediënt bijdraagt aan een gerecht voor fijnproevers.
Ed voegt zich bij Magnus Nilsson tijdens zijn terugkeer naar Frankrijk waar hij de mensen en plekken bezoekt die zijn Zweedse culinaire carrière mogelijk maakten.
Magnus laat zien dat hij beïnvloed is door de mensen die hem opgevoed hebben en hoe tradities zijn identiteit gevormd hebben.
Kok Magnus Nilsson laat zien hoe zijn seizoenen zijn culinaire stijl beïnvloeden wat neerkomt op heel veel lokale ingrediënten.
Kok Magnus Nilsson heeft een unieke kijk op Noord-Zweden en de lokale tradities van deze regio.
Kok Magnus Nilsson en zijn staf laten zien hoe de gemiddelde dag eruitziet in hun beroemde restaurant in Noord-Zweden.
Op Netflix sinds 23 mei 2019
Op Netflix sinds 23 mei 2019
Chef-kok Gabrielle Hamilton legt uit waardoor ze wordt gedreven terwijl ze gerechten klaarmaakt in haar kleine, succesvolle restaurant Prune in Greenwich Village.
Chef-kok Hamilton legt haar filosofie van eenvoudig koken uit en laat zien hoe ingrediënten opnieuw kunnen worden gebruikt voor de beste smaken.
Chef-kok Hamilton laat tijdens een reis naar Rome haar liefde voor de geschiedenis en keuken van de stad zien. Ze leert ook nieuwe technieken voor een paar klassiekers.
Terugkijkend op haar jeugd vertelt chef-kok Hamilton over de verschillende vormen van honger en het belang van het koken met de beschikbare ingrediënten.
Chef-kok Hamilton gaat terug naar het gebied waar ze is opgegroeid en kookt samen met een oude vriend. Ze legt uit hoe haar jeugd nog steeds van invloed is op haar koken.
In het restaurantwezen moet je keihard werken. Dat doet chef-kok Hamilton al 15 jaar, maar het draait uiteindelijk om het bereiden van goed eten.
In Milaan praat chef-kok Hamilton met lokale chef-koks over de klassieke Italiaanse keuken en waarom tradities belangrijk blijven, ondanks nieuwe technologieën.
Chef-kok Hamilton werkt samen met collega's Jacques Pepin en Mario Batali en praat over haar beslissing om koks op te leiden en niet meer zelf in de keuken te staan.
Het belangrijkste onderdeel van koken is het beheersen van vuur. Chef-kok Kinch ontdekte de echte kracht van vuur toen zijn restaurant Manresa in 2014 afbrandde.
Chef-kok Kinch praat over zijn culinaire ontwikkeling en hoe belangrijk het is om creatief, zelfstandig personeel te hebben.
Chef-kok Kinch woont dichtbij de oceaan in Santa Cruz, Californië. Daarom bestaat zijn culinaire visie vooral uit visgerechten.
Chef Kinch laat zijn weelderige keukentuin zien, die een belangrijke rol speelt in de gerechten van Manresa. Vandaag staan er verse aardbeien op het menu.
Toewijding en liefde voor zijn vak zijn belangrijk voor chef-kok Kinch, maar hij heeft af en toe vrije tijd nodig om balans in zijn leven en zijn gerechten te vinden.
Veel chef-koks houden geen rekening met allergieën of bepaalde keuzes van hun gasten, maar in Manresa probeert chef-kok Kinch menu's altijd af te stemmen op zijn gasten.
Chef-kok Kinch denkt terug aan zijn eerste baantje in een restaurant in New Orleans, waar zijn passie voor eten is ontstaan en waardoor hij later chef-kok is geworden.
De perfecte eetervaring bestaat volgens chef-kok Kinch uit balans, symmetrie, perfecte ingrediënten en de juiste porties.
Op Netflix sinds 23 mei 2019
Op Netflix sinds 23 mei 2019
Op Netflix sinds 23 mei 2019
Ludo Lefebvre's passie voor gebraden kip begon toen hij KFC ontdekte. Tegenwoordig perfectioneren zijn LudoBird-fastfoodrestaurants de klassieke kipsandwich.
Ludo en zijn twee partners tonen hun drie restaurants aan de LA Strip: het Frans-Mexicaanse Trois Familia, Trois Mec dat een vast menu heeft en Franse bistro Petit Trois.
In Bretagne kijkt Ludo toe hoe zijn mentor Alain Passard een verse kreeft bereidt. Ludo en specerijenexpert Olivier Roellinger zoeken naar verse kruiden en schelpdieren.
Ludo bezoekt de inspirerende moestuin van Alain Passard in Normandië, vraagt Iñaki Aizpitarte om zijn versie van macédoine en maakt zijn eigen populaire 'aardappelpulp'.
Een reisje naar Parijs herinnert Ludo aan de simpele geneugten van het leven, zoals Paris-Brest met hazelnoot van Jacques Genin, handgevormde Bordier-boter en tompoucen.
Ludo bezoekt de Parijse bistro waarop Petit Trois is geïnspireerd en het stoelloze L' Avant Comptoir van Yves Camdeborde. Hij maakt escargots, omelet en sole meunière.
Ludo toont de immense technische vaardigheden en de kinderlijke speelsheid die nodig zijn om twee Franse klassieke nagerechten te maken: chartreuse en pithiviers.
Ludo en zijn vrouw Krissy denken terug aan hun innovatieve pop-upconcept LudoBites, waaruit veel zeer creatieve gerechten voortkwamen, zoals 'foie gras dynamite'.
Herbeleef de vogelnestjes van April Bloomfield, Magnus Nilssons fulmaruseieren met currysaus, de met koffie gekleurde ham en ei op toast van Francis Mallmann, en meer.
De chefs brengen een hommage aan de konijnentaart van Fergus Henderson, Eric Riperts makreelsashimi en kaviaar, Jacques Pépins zwanensoezen en andere gerechten.
Maak gefrituurde kip en wafels met Ed Lee, oyster po' boys met David Kinch, gefrituurde varkenskop met Magnus Nilsson en meer frituurfavorieten.
Brandon Jew maakt kaantjes van vishuid, Magnus Nilsson kookt sint-jakobsschelpen boven brandende jenevertakken en Edward Lee serveert ribeye met palingpuree.
Edward Lee vindt gierst-ijs uit, April Bloomfield maakt bananentaart met karamel en Pascal Barbot maakt iets lekkers van rabarber, aardbeien en vlierbloesem.
Sean Brock en zijn moeder maken kip en dumplings. Ondertussen leert Magnus Nilsson van Eva úr Dímun hoe hij gevulde papegaaiduiker maakt en bereidt hij hangende eend.
© 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.