The Mind of a Chef

    Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

    Producer en presentator Anthony Bourdain gaat op zoek naar de creatieve en artistieke inspiratiebronnen van internationaal gerenommeerde chefs.

    Bekijk op Netflix

    Seizoen 1

    Aflevering 1

    Noodle

    David Chang maakt noedels en tsukemen. Hij reist naar Japan voor een kommetje echte tsukemen en bezoekt een noedelfabriek.

    Aflevering 2

    Pig

    Varkens, varkens, en nog eens varkens: David Chang laat zien wat je ermee kunt doen.

    Aflevering 3

    Memory

    Dit zijn de jeugdherinneringen van David Chang: gerechten van vroeger, eten in de zomer, zijn tijd in Japan en golf.

    Aflevering 4

    Spain

    Spanje had een grote invloed op de carrière van David Chang. Hij bezoekt zijn idolen en maakt Mexicaanse spaghetti, een kabeljauwomelet en een cake.

    Aflevering 5

    Rotten

    Er hangt een vreemd luchtje in de keuken van David Chang maar het is allemaal lekker: katsuobushi, XO-saus, rotte bananen en kimchi.

    Aflevering 6

    Rene

    David Chang hangs out with one of his best friends, René Redzepi, who happens to be the world's top chef.

    Aflevering 7

    Simple

    Met de focus op simpele gerechten reist David Chang naar Japan voor yakitori en sushi van hoge kwaliteit, terwijl Daniel Patterson bieten bereidt.

    Aflevering 8

    Gluttony

    Deze aflevering is superdecadent: een boterham met foie gras, de smaak van whiskey en 'Hot Brown' op drie verschillende manieren.

    Aflevering 9

    Chef

    David Chang bereidt eieren met chef-koks Wylie Dufresne, Daniel Patterson en René Redzepi en maakt zijn Ko-ei.

    Aflevering 10

    Japan

    David Chang reist door Japan om vrienden te ontmoeten en met ze te eten. Ook bezoekt hij een markt in Tokio en Kikunoi, een restaurant met drie Michelin-sterren.

    Aflevering 11

    New York

    Ditmaal ontmoeten we de gebroeders Torrisi die praten over oesters, worteldashi, landbouw, en een New Yorker in Tokio maakt de beste noedels.

    Aflevering 12

    Fresh

    In deze aflevering komt het begrip 'vers' aan de orde met betrekking tot koken: kant-en-klare bouillon, verse en gerijpte biefstuk en 'ike jime'.

    Aflevering 13

    Soy

    David Chang bezoekt tofoe- en miso-fabrieken in Japan en kok Christina Tosi maakt miso-appeltaart en meer.

    Aflevering 14

    Sweet Spot

    Christina Tosi maakt maiskoekjes en haar Arnold Palmer-taart. Kok Burns maakt ijs.

    Aflevering 15

    Smoke

    David Chang focust op barbecue in North Carolina, Texas en Kansas City, en het geweldige gerookte spek van Allan Benton in Tennessee.

    Aflevering 16

    Buddies

    David Chang kookt en heeft weer buitengewoon veel plezier met zijn vrienden Peter Meehan in Japan en met Laurent Gras, Sat Bains en René Redzepi in Kopenhagen.

    Seizoen 2

    Aflevering 1

    Southerners

    De verschillende keukens van het Amerikaanse Zuiden komen aan bod. Kok John Currence maakt Tamales en banketbakker Lisa Donavan maakt een karnemelktaart.

    Aflevering 2

    Seeds

    Oude zaadjes worden opnieuw geoogst voor 'Red Corn Grits', kastanjebrood en een hele aparte bonensalade.

    Aflevering 3

    Rice

    Sean Brock bezoekt Anson Mills waar Glenn Roberts er van alles aan doet om de 'Carolina' rijstkeuken nieuw leven in te blazen.

    Aflevering 4

    Louisiana

    De Louisiana cuisine heeft kok Sean Brock beïnvloedt en hij gaat het moeras in om even later gumbo en meerval klaar te maken.

    Aflevering 5

    Preserve

    Sean verkent de speciale technieken van de keuken in het Amerikaanse Zuiden: drogen, pekelen, inblikken en fermentatie.

    Aflevering 6

    Roots

    Sean gaat terug naar zijn 'roots', maakt een diner zoals ze dat in Appalachia eten en valt terug op oude bekende gerechten met zijn moeder.

    Aflevering 7

    Low Country BBQ

    Kok Sean Brock besteedt aandacht aan de mensen en lokale gewoonten door een groot eetfestijn te organiseren op de boerderij van een vriend.

    Aflevering 8

    Senegal

    Kok Sean Brock reist naar Senegal voor ingrediënten van de markt in Dakar en M'Bour en hij maakt het plaatselijke gerecht 'Thiebou Yapp' klaar.

    Aflevering 9

    London

    Reis mee met April Bloomfield naar Londen waar haar carrière als kok begon. Ze maakt Tagliatelle met walnoten, Schotse eieren en een konijnentaart.

    Aflevering 10

    Sea/Salt

    Deze aflevering gaat over de grote liefde die April voor de zee heeft.

    Aflevering 11

    Curry

    April gaat naar een specerijenwinkel om kerrie te onderzoeken en de verschillende Engelse versies van deze historische cuisine.

    Aflevering 12

    Italian

    Kok April Bloomfield praat over haar passie voor de Italiaanse keuken en legt uit hoe deze haar beïnvloed heeft.

    Aflevering 13

    British Classics

    April besteedt aandacht aan bekende gerechten van de Engelse keuken, zoals bangers and mash en fish and chips. En wat is high tea precies?

    Aflevering 14

    Farmer

    Dit keer zijn we in Cornwall met April, die boer en kok Tom Adams bezoekt op zijn varkensboerderij. Hij verrast haar met zijn specialiteiten.

    Aflevering 15

    Leftovers

    Soms moet je alles proberen, dus ook dingen als 'bubble and squeak' en varkenshuidpasta...

    Aflevering 16

    Restauranteur

    Deze aflevering richt zich op April Bloomfield terwijl ze worstelt met alle moeilijke vragen die elke kok heeft.

    Aflevering 17

    Techniques: From the Kitchen of Sean Brock

    Op Netflix sinds 23 mei 2019

    Sean Brock laat ons zien waarom hij een van de beste chef-koks ter wereld is geworden, onder andere met technieken die in bijna elk soort keuken worden gebruikt.

    Aflevering 18

    Techniques: From the Kitchen of April Bloomfield

    Op Netflix sinds 23 mei 2019

    De beroemde chef-kok April Broomfield geeft waardevolle tips aan iedereen, van beginners tot experts, ongeacht wat er op het menu staat.

    Seizoen 3

    Aflevering 1

    Origin

    Ed gaat terug naar East Brooklyn waar hij opgroeide en kennismaakte met uiteenlopende culturen die zijn culinaire stijl beïnvloedden.

    Aflevering 2

    American

    Ed creëert een nieuwe Amerikaanse cuisine met cultureel uiteenlopende tintjes en hij bekijkt plaatselijke gerechten van Texas en Brooklyn.

    Aflevering 3

    Argentina

    Op een privé-eiland in het Andesgebergte koken Ed en een beroemde lokale kok met hele eenvoudige middelen: rook en vuur.

    Aflevering 4

    Louisville

    Ed laat zien hoe zijn leven en werk in zijn geliefde stad hem geïnspireerd en veranderd hebben en hem artistieke vrijheid hebben gegeven.

    Aflevering 5

    Kentucky

    Ed heeft de tijd van zijn leven in de 'Bluegrass State', en geniet van ham naar een oud familierecept wat gevolgd wordt door kaviaar.

    Aflevering 6

    Latitude

    Heeft een bepaalde locatie met een bepaalde keuken te maken? Ed zoekt het uit.

    Aflevering 7

    Impermanence

    Ed laat zien hoe gerechten uit tradities voortkomen maar zich aanpassen aan de tijd. Wat brengt de toekomst?

    Aflevering 8

    Bourbon

    Ed en enkele experts praten over bourbon, en Ed maakt een exotisch gerecht (met bourbon) voor de actrice Aisha Tyler.

    Aflevering 9

    Winter

    Kok Magnus Nilsson laat zien hoe de mensen in Scandinavië methodes in het koude klimaat hebben ontwikkeld om voedsel te rijpen en bewaren.

    Aflevering 10

    Spring

    Magnus Nilsson verkent het lentelandschap in Zweden voor kruiden en andere ingrediënten die tot leven komen in de midzomernachtzon.

    Aflevering 11

    Creation

    Magnus legt uit dat begrip voor de essentie van een ingrediënt bijdraagt aan een gerecht voor fijnproevers.

    Aflevering 12

    France

    Ed voegt zich bij Magnus Nilsson tijdens zijn terugkeer naar Frankrijk waar hij de mensen en plekken bezoekt die zijn Zweedse culinaire carrière mogelijk maakten.

    Aflevering 13

    Traditions

    Magnus laat zien dat hij beïnvloed is door de mensen die hem opgevoed hebben en hoe tradities zijn identiteit gevormd hebben.

    Aflevering 14

    Locality

    Kok Magnus Nilsson laat zien hoe zijn seizoenen zijn culinaire stijl beïnvloeden wat neerkomt op heel veel lokale ingrediënten.

    Aflevering 15

    Documentation

    Kok Magnus Nilsson heeft een unieke kijk op Noord-Zweden en de lokale tradities van deze regio.

    Aflevering 16

    Fäviken

    Kok Magnus Nilsson en zijn staf laten zien hoe de gemiddelde dag eruitziet in hun beroemde restaurant in Noord-Zweden.

    Aflevering 17

    Techniques: From the Kitchen of Edward Lee

    Op Netflix sinds 23 mei 2019

    Aflevering 18

    Techniques: From the Kitchen of Magnus Nilsson

    Op Netflix sinds 23 mei 2019

    Seizoen 4

    Aflevering 1

    Prune

    Chef-kok Gabrielle Hamilton legt uit waardoor ze wordt gedreven terwijl ze gerechten klaarmaakt in haar kleine, succesvolle restaurant Prune in Greenwich Village.

    Aflevering 2

    Garbage

    Chef-kok Hamilton legt haar filosofie van eenvoudig koken uit en laat zien hoe ingrediënten opnieuw kunnen worden gebruikt voor de beste smaken.

    Aflevering 3

    Rome

    Chef-kok Hamilton laat tijdens een reis naar Rome haar liefde voor de geschiedenis en keuken van de stad zien. Ze leert ook nieuwe technieken voor een paar klassiekers.

    Aflevering 4

    Hunger

    Terugkijkend op haar jeugd vertelt chef-kok Hamilton over de verschillende vormen van honger en het belang van het koken met de beschikbare ingrediënten.

    Aflevering 5

    Past

    Chef-kok Hamilton gaat terug naar het gebied waar ze is opgegroeid en kookt samen met een oude vriend. Ze legt uit hoe haar jeugd nog steeds van invloed is op haar koken.

    Aflevering 6

    Hustle

    In het restaurantwezen moet je keihard werken. Dat doet chef-kok Hamilton al 15 jaar, maar het draait uiteindelijk om het bereiden van goed eten.

    Aflevering 7

    Napkin

    In Milaan praat chef-kok Hamilton met lokale chef-koks over de klassieke Italiaanse keuken en waarom tradities belangrijk blijven, ondanks nieuwe technologieën.

    Aflevering 8

    Evolution

    Chef-kok Hamilton werkt samen met collega's Jacques Pepin en Mario Batali en praat over haar beslissing om koks op te leiden en niet meer zelf in de keuken te staan.

    Aflevering 9

    Fire

    Het belangrijkste onderdeel van koken is het beheersen van vuur. Chef-kok Kinch ontdekte de echte kracht van vuur toen zijn restaurant Manresa in 2014 afbrandde.

    Aflevering 10

    Legacy

    Chef-kok Kinch praat over zijn culinaire ontwikkeling en hoe belangrijk het is om creatief, zelfstandig personeel te hebben.

    Aflevering 11

    Ocean

    Chef-kok Kinch woont dichtbij de oceaan in Santa Cruz, Californië. Daarom bestaat zijn culinaire visie vooral uit visgerechten.

    Aflevering 12

    Strawberry

    Chef Kinch laat zijn weelderige keukentuin zien, die een belangrijke rol speelt in de gerechten van Manresa. Vandaag staan er verse aardbeien op het menu.

    Aflevering 13

    Balance

    Toewijding en liefde voor zijn vak zijn belangrijk voor chef-kok Kinch, maar hij heeft af en toe vrije tijd nodig om balans in zijn leven en zijn gerechten te vinden.

    Aflevering 14

    Restrictions

    Veel chef-koks houden geen rekening met allergieën of bepaalde keuzes van hun gasten, maar in Manresa probeert chef-kok Kinch menu's altijd af te stemmen op zijn gasten.

    Aflevering 15

    New Orleans

    Chef-kok Kinch denkt terug aan zijn eerste baantje in een restaurant in New Orleans, waar zijn passie voor eten is ontstaan en waardoor hij later chef-kok is geworden.

    Aflevering 16

    25 Bites

    De perfecte eetervaring bestaat volgens chef-kok Kinch uit balans, symmetrie, perfecte ingrediënten en de juiste porties.

    Aflevering 17

    Techniques: From the Kitchen of Gabrielle Hamilton

    Op Netflix sinds 23 mei 2019

    Aflevering 18

    Techniques: From the Kitchen of David Kinch

    Op Netflix sinds 23 mei 2019

    Aflevering 19

    Potluck Music Special

    Op Netflix sinds 23 mei 2019

    Seizoen 5

    Aflevering 1

    LudoBird

    Ludo Lefebvre's passie voor gebraden kip begon toen hij KFC ontdekte. Tegenwoordig perfectioneren zijn LudoBird-fastfoodrestaurants de klassieke kipsandwich.

    Aflevering 2

    Strip Malls

    Ludo en zijn twee partners tonen hun drie restaurants aan de LA Strip: het Frans-Mexicaanse Trois Familia, Trois Mec dat een vast menu heeft en Franse bistro Petit Trois.

    Aflevering 3

    La Mer

    In Bretagne kijkt Ludo toe hoe zijn mentor Alain Passard een verse kreeft bereidt. Ludo en specerijenexpert Olivier Roellinger zoeken naar verse kruiden en schelpdieren.

    Aflevering 4

    Le Végétale

    Ludo bezoekt de inspirerende moestuin van Alain Passard in Normandië, vraagt Iñaki Aizpitarte om zijn versie van macédoine en maakt zijn eigen populaire 'aardappelpulp'.

    Aflevering 5

    La Joie de Vivre

    Een reisje naar Parijs herinnert Ludo aan de simpele geneugten van het leven, zoals Paris-Brest met hazelnoot van Jacques Genin, handgevormde Bordier-boter en tompoucen.

    Aflevering 6

    Bistro

    Ludo bezoekt de Parijse bistro waarop Petit Trois is geïnspireerd en het stoelloze L' Avant Comptoir van Yves Camdeborde. Hij maakt escargots, omelet en sole meunière.

    Aflevering 7

    Discipline and Instinct

    Ludo toont de immense technische vaardigheden en de kinderlijke speelsheid die nodig zijn om twee Franse klassieke nagerechten te maken: chartreuse en pithiviers.

    Aflevering 8

    LudoBites

    Ludo en zijn vrouw Krissy denken terug aan hun innovatieve pop-upconcept LudoBites, waaruit veel zeer creatieve gerechten voortkwamen, zoals 'foie gras dynamite'.

    Aflevering 9

    Best of: Eggs

    Herbeleef de vogelnestjes van April Bloomfield, Magnus Nilssons fulmaruseieren met currysaus, de met koffie gekleurde ham en ei op toast van Francis Mallmann, en meer.

    Aflevering 10

    Best of: Legends

    De chefs brengen een hommage aan de konijnentaart van Fergus Henderson, Eric Riperts makreelsashimi en kaviaar, Jacques Pépins zwanensoezen en andere gerechten.

    Aflevering 11

    Best of: Fried

    Maak gefrituurde kip en wafels met Ed Lee, oyster po' boys met David Kinch, gefrituurde varkenskop met Magnus Nilsson en meer frituurfavorieten.

    Aflevering 12

    Best of: Surf & Turf

    Brandon Jew maakt kaantjes van vishuid, Magnus Nilsson kookt sint-jakobsschelpen boven brandende jenevertakken en Edward Lee serveert ribeye met palingpuree.

    Aflevering 13

    Best of: Desserts

    Edward Lee vindt gierst-ijs uit, April Bloomfield maakt bananentaart met karamel en Pascal Barbot maakt iets lekkers van rabarber, aardbeien en vlierbloesem.

    Aflevering 14

    Best of: Birds

    Sean Brock en zijn moeder maken kip en dumplings. Ondertussen leert Magnus Nilsson van Eva úr Dímun hoe hij gevulde papegaaiduiker maakt en bereidt hij hangende eend.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.