The Frankenstein Chronicles

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  In het Londen van 1827 jaagt een rechercheur op een ogenschijnlijke moordenaar met een voorliefde voor verminking, maar de zaak neemt een angstaanjagende wending.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  World Without God

  Oorlogsveteraan en politieagent John Marlott grijpt in bij een smokkeloperatie op de Theems, maar doet een gruwelijke ontdekking die leidt tot een nieuw onderzoek.

  Aflevering 2

  Seeing Things

  Marlott en Nightingale volgen aanwijzingen van Londense lijkenrovers en raken verwikkeld in het verhitte politieke debat tussen wetenschap en religie.

  Aflevering 3

  All The Lost Children

  Marlott maakt kennis met schrijfster Mary Shelley en onderzoekt de mogelijkheid dat de moordenaar die hij zoekt werd geïnspireerd door haar roman 'Frankenstein'.

  Aflevering 4

  The Fortune of War

  Marlott ontdekt meer over galvanisme en gebruikt Flora, tegen de wens van een verliefde Nightingale in, als lokaas in een operatie om een bende moordenaars te arresteren.

  Aflevering 5

  The Frankenstein Murders

  Boz publiceert zijn krantenartikel over de Frankenstein-moorden, wat leidt tot een boze Peel en publieke verontwaardiging op de avond dat de anatomiewet wordt aangenomen.

  Aflevering 6

  Lost and Found

  Wanneer aanwijzingen Marlott naar zijn hoofdverdachte leiden, vraagt hij Mary Shelley om publiekelijk te vertellen wat ze weet, maar ze weigert dit en verlaat het land.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  Prodigal Son

  Nadat Marlott na drie jaar uit Bedlam is ontsnapt, wil hij wraak nemen op Hervey, terwijl Londen wordt opgeschrikt door de moord op een aartsdiaken.

  Aflevering 2

  Not John Marlott

  Marlott denkt dat Hervey gelinkt is aan de moorden op geestelijken en gaat onder een alias in de sloppenwijken wonen waar hij lijken van slachtoffers van de pest ophaalt.

  Aflevering 3

  Seeing the Dead

  De publieke verontwaardiging over de moorden neemt toe. Marlott krijgt een steeds hechtere band met de naaister Esther en ondervraagt zijn oude aartsvijand, Billy Oates.

  Aflevering 4

  Little Boy Lost

  Marlott vermoedt dat zijn bondgenoten in gevaar zijn na een ontmoeting met de mysterieuze aristocraat Frederick Dipple. Spence onthult de waarheid over de pest.

  Aflevering 5

  The Marriage of Heaven and Hell

  Boz bevestigt dat Hervey nog leeft, waardoor Marlott in gevaar komt bij een ogenschijnlijk verlaten toren van Dipple die wordt gebruikt om blokken ijs in op te slaan.

  Aflevering 6

  Bride of Frankenstein

  Marlott, die gevangenzit en is vastgeketend, moet zichzelf bevrijden en Esther redden van Hervey. Rivaliserende groepen agenten werken samen om Dipple te arresteren.

  ┬ę 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.