The Cuba Libre Story

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  Deze documentaireserie vertelt de tumultueuze geschiedenis van Cuba, meermaals bezet en het resultaat van Koude Oorlog-politiek, maar ook een land van vrijheidsstrijders.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Breaking Chains

  Na vier eeuwen zuchten onder Spaanse koloniale overheersing worden de Cubanen eindelijk onafhankelijk, maar aan de tussenkomst van de VS hangt een prijskaartje.

  Aflevering 2

  War and Sugar

  Cuba komt tot bloei door de suikerproductie, maar de relatie met de VS verslechtert, wat leidt tot de opkomst van legerleider Fulgencio Batista.

  Aflevering 3

  Gangster's Paradise

  Cuba levert illegale rum tijdens de drooglegging waardoor het een pleisterplaats wordt voor de maffia, die de controle grijpt over de populaire gokindustrie van het land.

  Aflevering 4

  A Ragtag Revolution

  Op nieuwjaarsdag 1959 slagen rebellenguerrilla’s onder leiding van Che Guevara en de broers Castro erin de corrupte dictator Batista ten val te brengen.

  Aflevering 5

  Making Heroes

  De Castro’s, Che Guevara en Camilo Cienfuegos zijn de helden van de revolutie, maar Fidel Castro's wreedheid en radicale linkse hervormingen verdelen hen.

  Aflevering 6

  Of Soviets and Saviors

  Als Fidel Castro Amerikaanse bedrijven het land uitgooit en steun zoekt bij de Sovjet-Unie, stuurt de CIA sluipmoordenaars, saboteurs en indringers naar Cuba.

  Aflevering 7

  Secrets and Sacrifices

  In de jaren 80 stapelen de uitdagingen zich op als Cubanen hun vaderland ontvluchten, de regering betrokken raakt bij cocaïnehandel, en het Europese socialisme instort.

  Aflevering 8

  Moments of Transition

  In het post-Sovjettijdperk vinden de Castro’s steun in Venezuela, maar het einde van de Koude Oorlog maakt ook een einde aan het isolationisme van het land.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.