The Crown

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  Dit drama onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Wolferton Splash

  De jonge prinses Elizabeth trouwt met prins Philip. De gezondheid van koning George VI verslechtert, en Winston Churchill wordt voor de tweede keer tot premier gekozen.

  Aflevering 2

  Hyde Park Corner

  Koning George is te ziek om te reizen, en Elizabeth en Philip bezoeken Commonwealth-landen op vier continenten. Partijleiders proberen Churchill te ondermijnen.

  Aflevering 3

  Windsor

  Nu Elizabeth een nieuwe rol krijgt, tracht Philip enige macht te behouden. Churchill wil de kroning uitstellen. De in ongenade gevallen broer van koning George arriveert.

  Aflevering 4

  Act of God

  Als dichte rook Londen dagenlang platlegt en een ernstig gevaar voor de gezondheid vormt, maakt Churchills passiviteit hem kwetsbaar voor zijn politieke vijanden.

  Aflevering 5

  Smoke and Mirrors

  Elizabeth verwerpt het protocol en stelt Philip aan om haar kroning te coördineren, maar zijn ideeën leiden tot conflicten. De hertog van Windsor keert terug naar Londen.

  Aflevering 6

  Gelignite

  Margaret en Peter komen naar Elizabeth met een verzoek. Als een koninklijk schandaal op het punt staat openbaarheid te worden in de kranten, grijpt de koningin-moeder in.

  Aflevering 7

  Scientia Potentia Est

  Terwijl de Sovjets de waterstofbom testen, kampen Churchill en Eden met gezondheidsproblemen. Elizabeth is boos over haar ontoereikende opleiding en huurt een leraar in.

  Aflevering 8

  Pride & Joy

  Elizabeth en Philip gaan op een uitputtende wereldreis. Margaret neemt een deel van de officiële taken van haar zus over en probeert de boel te verlevendigen.

  Aflevering 9

  Assassins

  Als de spanning oploopt tussen Philip en Elizabeth brengt ze tijd door met haar oude vriend Porchey. Churchills portret wordt geschilderd voor zijn 80e verjaardag.

  Aflevering 10

  Gloriana

  Margaret en Peter worden herenigd, maar er staat nog een obstakel in de weg. Elizabeth wordt verscheurd tussen haar plicht als koningin en haar liefde voor haar zus.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  Misadventure

  Als Philip vertrekt op een lange reis, doet Elizabeth een onaangename ontdekking. Premier Eden wil terugslaan als Egypte het Suezkanaal inneemt.

  Aflevering 2

  A Company of Men

  Elizabeth voelt zich vervreemd van Philip. Eden kampt met internationale druk en gezondheidsproblemen. Een interview brengt bij Philip aangrijpende herinneringen boven.

  Aflevering 3

  Lisbon

  Ingewijden proberen een schandaal te voorkomen dat Philip in een kwaad daglicht zou kunnen stellen. Eden kampt met censuur van zijn kabinet en de pers.

  Aflevering 4

  Beryl

  Wanneer Elizabeth en Philip een groots feest geven ter ere van hun tienjarig huwelijk, maken zowel Margaret als de nieuwe premier beproevingen door in de liefde.

  Aflevering 5

  Marionettes

  Als Elizabeth de verkeerde toon aanslaat in een toespraak in een Jaguar-fabriek, worden zij en de monarchie publiekelijk aangevallen door een mondige lord.

  Aflevering 6

  Vergangenheit

  Een geheim document uit WOII opent Elizabeth de ogen voor de grimmige waarheid over een familielid. De hertog van Windsor wil weer deelnemen aan het openbare leven.

  Aflevering 7

  Matrimonium

  Een brief van Peter Townsend brengt Margaret ertoe om een gedurfd voorstel te doen. Elizabeth heeft goed nieuws dat de zaken compliceert voor Margaret.

  Aflevering 8

  Dear Mrs. Kennedy

  Geïnspireerd door Jackie Kennedy en tegen de wensen van haar regering in volgt Elizabeth een onconventionele benadering om een probleem met Ghana op te lossen.

  Aflevering 9

  Paterfamilias

  Philip staat erop prins Charles naar zijn alma mater in Schotland te sturen en denkt terug aan de levensveranderende moeilijkheden die hij daar doormaakte.

  Aflevering 10

  Mystery Man

  Een grof regeringsschandaal wordt persoonlijk voor Elizabeth en Philip. Elizabeth trekt zich terug in Schotland om rust te nemen tijdens haar gecompliceerde zwangerschap.

  Seizoen 3

  Aflevering 1

  Olding

  Op Netflix sinds 17 november 2019

  Elizabeth maakt zich zorgen wanneer Labourleider Harold Wilson, die banden met de KGB zou hebben, premier wordt in een tijd dat het koningshuis toch al niet populair is.

  Aflevering 2

  Margaretology

  Op Netflix sinds 17 november 2019

  Groot-Brittannië moet financieel worden gered door de VS en Elizabeth stuurt met tegenzin Margaret naar president Johnson om de band tussen de landen te herstellen.

  Aflevering 3

  Aberfan

  Op Netflix sinds 17 november 2019

  Na een tragisch ongeluk in een mijndorp in Wales dat al snel tot een politieke kwestie uitgroeit, worstelen zowel Elizabeth als Wilson om een gepaste reactie te vinden.

  Aflevering 4

  Bubbikins

  Op Netflix sinds 17 november 2019

  De leden van de koninklijke familie maken een documentaire om hun imago op te krikken. Een onverwachte gast uit Griekenland bederft Philips publiciteitsplannen.

  Aflevering 5

  Coup

  Op Netflix sinds 17 november 2019

  Elizabeth wil zich verder specialiseren in renpaarden en stelt zich voor hoe haar leven er ook uit had kunnen zien. Haar regering krijgt te maken met een samenzwering.

  Aflevering 6

  Tywysog Cymru

  Op Netflix sinds 17 november 2019

  Charles wordt in een sfeer van opkomend Welsh nationalisme voorafgaand aan zijn inauguratie als prins van Wales, een semester naar Wales gestuurd om er de taal te leren.

  Aflevering 7

  Moondust

  Op Netflix sinds 17 november 2019

  De eerste mens landt op de maan. Philip, inmiddels van middelbare leeftijd, is ontevreden omdat hij vindt dat hij weinig heeft bereikt. Hij gaat op zoek naar inspiratie.

  Aflevering 8

  Dangling Man

  Op Netflix sinds 17 november 2019

  Charles begint zijn romance met Camilla Shand. Elizabeth wil de zieke hertog van Windsor bezoeken in Parijs, voor wie alles veranderde nadat hij Wallis Simpson ontmoette.

  Aflevering 9

  Imbroglio

  Op Netflix sinds 17 november 2019

  Een impasse tussen regering en mijnwerkers leidt tot landelijke stroomonderbrekingen. Charles' familie mengt zich in zijn steeds hechter wordende relatie met Camilla.

  Aflevering 10

  Cri de Coeur

  Op Netflix sinds 17 november 2019

  Margarets huwelijk valt uiteen en ze zoekt elders troost. Maar haar kwetsbare gemoedstoestand en het gebrek aan steun van de familie maken echt geluk ongrijpbaar.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.