Star Trek Discovery

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  Na een eeuw van rust breekt oorlog uit tussen de Federatie en het Klingon-rijk. In dit conflict staat een in ongenade gevallen Starfleet-officier centraal.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  The Vulcan Hello

  Het Federatie-ruimteschip U.S.S. Shenzhou stuit op vijandige krachten. Commandant Michael Burnham betwist echter het vreedzame standpunt dat haar kapitein inneemt.

  Aflevering 2

  Battle at the Binary Stars

  Burnham ontsnapt uit de cel als het schip wordt aangevallen. Met de kapitein voert ze een gedurfd plan uit om een strijd te beëindigen die snel tot een oorlog uitgroeit.

  Aflevering 3

  Context is for Kings

  Michaels shuttle wordt onderschept door kapitein Gabriel Lorca van de mysterieuze USS Discovery, die haar opdraagt mee te gaan op een gevaarlijke missie.

  Aflevering 4

  The Butcher's Knife Cares Not for the Lamb's Cry

  Voq staat voor een grote uitdaging als hij in T'Kuvma's voetsporen wil treden. Michael ontdekt een mogelijke oplossing voor problemen met de aandrijving van het schip.

  Aflevering 5

  Choose Your Pain

  Als Lorca wordt ontvoerd door de Klingons en wordt opgezadeld met een excentrieke celgenoot, moet de Discovery hem redden, ondanks Michaels twijfels.

  Aflevering 6

  Lethe

  Als Sarek bij een moordaanslag gewond raakt, gebruikt Michael haar mentale band met Sarek om hem te vinden. Lorca krijgt een onverwachte bezoeker.

  Aflevering 7

  Magic to Make the Sanest Man Go Mad

  Iemand die Lorca en lt. Tyler kennen van het Klingon-gevangenisschip, valt de Discovery aan met de bedoeling het schip te verkopen aan hun voormalige ontvoerders.

  Aflevering 8

  Si Vis Pacem, Para Bellum

  Michael, Ash en Saru onderzoeken een planeet met unieke communicatieve eigenschappen. Lorca trekt ten strijde. Admiraal Cornwell probeert te ontsnappen.

  Aflevering 9

  Into the Forest I Go

  Lorca negeert een direct bevel en stuurt Burnham en Tyler op een missie om het Klingon-verhullingsapparaat uit te schakelen vanop het vijandelijke vlaggenschip.

  Aflevering 10

  Despite Yourself

  Tyler worstelt met posttraumatische stress terwijl de Discovery door een ongeluk met de sporenmotor in een alternatief universum belandt waar veel rollen zijn omgedraaid.

  Aflevering 11

  The Wolf Inside

  Tilly komt met een radicaal voorstel om Stamets te redden. Michael trotseert de keizer en neemt contact op met de mysterieuze leider van een verborgen rebellenkamp.

  Aflevering 12

  Vaulting Ambition

  Stamets zit gevangen in het sporennetwerk en komt een paar bekende gezichten tegen. Michael worstelt met haar emoties wanneer ze de keizer ontmoet.

  Aflevering 13

  What's Past Is Prologue

  Als Lorca's ware bedoelingen aan het licht komen, zet hij aan tot een opstand op het schip van de keizer. Daardoor moet Michael kiezen tussen twee voormalige kapiteins.

  Aflevering 14

  The War Without, the War Within

  De bemanning van de Discovery keert terug naar huis en hoort dat de Federatie aan de verliezende hand is in de oorlog met de Klingons. Een nieuw wanhoopsplan is nodig.

  Aflevering 15

  Will You Take My Hand?

  Starfleet geeft opdracht tot een operatie in de thuiswereld van de Klingons waarmee de Federatie de oorlog kan winnen, maar Michael vraagt zich of de missie ethisch is.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  Broer

  Op Netflix sinds 18 januari 2019

  Na vreemde energie-uitbarstingen aan de rand van de Melkweg geeft Starfleet aan kapitein Christopher Pike de leiding over Discovery om dit te onderzoeken.

  Aflevering 2

  Nieuw Eden

  Op Netflix sinds 25 januari 2019

  Een nieuw signaal lokt de Discovery naar een verre planeet. Deze wordt bewoond door afstammelingen van mensen die eeuwen geleden een oorlog op aarde hadden overleefd.

  Aflevering 3

  Lichtpunt

  Op Netflix sinds 1 februari 2019

  Door de chaos in de thuiswereld van de Klingon moet een geheimzinnige Starfleet-groep ingrijpen. Burnham ontvangt een familielid dat op zoek is naar antwoorden.

  Aflevering 4

  Een Obol voor Charon

  Op Netflix sinds 8 februari 2019

  Discovery zit vast in een bol die mogelijk intelligent is. Saru wordt overweldigd door een fysieke transformatie en Tilly wordt gegrepen door een vijandige levensvorm.

  Aflevering 5

  Heiligen van de imperfectie

  Op Netflix sinds 15 februari 2019

  Discovery voert een gevaarlijke missie uit om Tilly te redden uit het myceliumnetwerk, met de hulp van een paar oude vrienden die nu bij Sectie 31 werken.

  Aflevering 6

  Het geluid van onweer

  Op Netflix sinds 22 februari 2019

  Door een nieuwe rode uitbarsting in de buurt van Kaminar, de thuiswereld van Saru, moet de Discovery de strijd aangaan met de Ba'ul, het dominante ras op de planeet.

  Aflevering 7

  Licht en schaduw

  Op Netflix sinds 1 maart 2019

  Burnham reist naar Vulcan om Spock te zoeken. Pike onderzoekt samen met Tyler een tijdsverstoringsfenomeen veroorzaakt door de Rode Engel.

  Aflevering 8

  Herinnering

  Op Netflix sinds 8 maart 2019

  Burnham neemt Spock mee naar de verboden planeet Talos IV in de hoop dat de mysterieuze bewoners het brein van haar broer kunnen herstellen. Pike gaat in tegen Sectie 31.

  Aflevering 9

  Project Daedalus

  Op Netflix sinds 15 maart 2019

  Admiraal Cornwell schakelt de Discovery-crew in om een leider van Sectie 31 te arresteren, terwijl Spock probeert te begrijpen waarom de Rode Engel hem heeft uitgekozen.

  Aflevering 10

  De rode engel

  Op Netflix sinds 22 maart 2019

  Na een schokkende onthulling over de Rode Engel, bedenkt de bemanning van de Discovery een plan om het wezen te vangen - door Michaels leven op het spel te zetten.

  Aflevering 11

  Eeuwige oneindigheid

  Op Netflix sinds 29 maart 2019

  Starfleet vecht om te voorkomen dat het door AI geïnfecteerde Controle de data van de bol in handen krijgt. Deze actie leidt tot een vreselijk resultaat.

  Aflevering 12

  Door de schaduwvallei

  Op Netflix sinds 5 april 2019

  Een nieuw signaal leidt de Discovery naar de Klingon-planeet Boreth. Door een kostbare vondst krijgt Pike een schokkende blik op zijn toekomst.

  Aflevering 13

  Zoet verdriet

  Op Netflix sinds 12 april 2019

  Met een Sectie 31-vloot op de hielen, verlaat de bemanning van de Discovery het schip. Michael stelt een missie voor waarvan ze verwacht dat het haar laatste zal zijn.

  Aflevering 14

  Zoet verdriet, deel 2

  Op Netflix sinds 19 april 2019

  Terwijl een nieuw tijdpak wordt gemaakt, groeien Spock en Michael naar elkaar toe. Kapitein Pike krijgt te maken met enorme krachten en heeft steeds minder opties.

  Seizoen 3

  Aflevering 1

  Die hoop ben jij, deel 1

  Op Netflix sinds 16 oktober 2020

  Wanneer Michael het wormgat uitkomt, zit ze in de verre toekomst en ontmoet er een mysterieuze koerier, Book, die vertelt wat er lang geleden met de Federatie is gebeurd.

  Aflevering 2

  Ver van huis

  Op Netflix sinds 25 oktober 2020

  Discovery reist naar de 32e eeuw en maakt een noodlanding op een bevroren wereld. De crew repareert het schip en Saru en Tilly bezoeken een nabijgelegen nederzetting.

  Aflevering 3

  Aflevering 3

  Op Netflix sinds 25 oktober 2020

  Aflevering 4

  Aflevering 4

  Op Netflix sinds 30 oktober 2020

  Aflevering 5

  Proberen tot de dood

  Op Netflix sinds 13 november 2020

  Discovery vindt wat er nog over is van Starfleet en de behoedzame overste admiraal Vance. Ondanks zijn twijfels stuurt hij de bemanning op hun eerste nieuwe missie.

  Aflevering 6

  Scavengers

  Op Netflix sinds 20 november 2020

  Books schip verschijnt zonder dat hij aan boord is. Michael probeert hem op eigen houtje te redden van een wereld die in de greep is van de duistere Emerald Chain.

  Aflevering 7

  Eenwording III

  Op Netflix sinds 27 november 2020

  Michael heeft nieuwe informatie over de Burn. Als ze op een missie gaat, komt ze meer te weten over haar familie en het lot van de Vulcans, Romulans en haar broer Spock.

  Aflevering 8

  Het toevluchtsoord

  Op Netflix sinds 4 december 2020

  Vanwege een persoonlijk bericht moet Book terug naar zijn thuiswereld, waar een natuurramp heeft plaatsgevonden en de Emerald Chain nu de macht heeft.

  Aflevering 9

  Terra Firma, deel 1

  Op Netflix sinds 11 december 2020

  Georgiou wordt steeds zieker, maar in het gevaarlijke spiegeluniversum is een remedie te vinden. Adira en Stamets ontcijferen een eeuwenoud noodsignaal.

  Aflevering 10

  Terra Firma, deel 2

  Op Netflix sinds 18 december 2020

  Keizerin Georgiou zit vast in het spiegeluniversum en probeert de geschiedenis een andere wending te geven, maar stuit dan op een onverzettelijk obstakel: Michael.

  Aflevering 11

  Su'Kal

  Op Netflix sinds 30 december 2020

  De Discovery-crew volgt een mysterieus signaal in een gevaarlijke nevel. Daar redden ze een eenzame Kelpien en komen ze achter de oorzaak van de Burn.

  Aflevering 12

  Er is een tij…

  Op Netflix sinds 6 januari 2021

  Osyraa neemt de Discovery over en vindt het hoofdkwartier van de Federatie, maar beweert dat ze vreedzame bedoelingen heeft. Michael vecht om het schip terug te krijgen.

  Aflevering 13

  Die hoop ben jij, deel 2

  Op Netflix sinds 8 januari 2021

  Saru probeert Su'Kal te overtuigen om zijn holoprogramma op te geven. Ondertussen gaan Michael en Book een beslissend gevecht aan met Osyraa en de Emerald Chain.

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.