Star Trek

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  De bemanning van het ruimteschip Enterprise, onder leiding van de onverstoorbare Kapitein Kirk, reist ver de ruimte in om nieuwe werelden en beschavingen te ontdekken.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  Pilotaflevering

  Kapitein Pike wordt gevangen gehouden en getest door aliens die vrijwel levensechte illusies kunnen projecteren.

  Aflevering 2

  The Man Trap

  De bemanning wordt gestalkt door een vormverwisselaar die het zout van mensen opzuigt. Wanneer het wezen per ongeluk aan boord komt, moet Scotty een beslissing nemen.

  Aflevering 3

  Charlie X

  De tiener Charlie, met sterke mentale krachten, komt aan boord. Hij wil dat mensen hem leuk vinden, maar valt anderen aan, tot Kirk het geheim van zijn krachten ontdekt.

  Aflevering 4

  Where No Man Has Gone Before

  Terwijl Kirk en Spock een Starfleet-tragedie onderzoeken, krijgt een vriend van Kirk goddelijke krachten. Om hem te stoppen, bedenkt Kirk een gevaarlijk plan.

  Aflevering 5

  The Naked Time

  Door een virus verliest de bemanning van de Enterprise de zelfbeheersing: Sulu bedreigt de bemanning met een zwaard, Spock huilt en Bones zoekt naar een tegengif.

  Aflevering 6

  The Enemy Within

  Door een fout in de transporter van de Enterprise wordt Kirk opgestraald met zijn slechte dubbelganger. Later zitten Kirk en zijn bemanning vast op een koude planeet.

  Aflevering 7

  Mudd's Women

  Kirk en de bemanning redden Harry Mudd en drie 'postorderbruiden' van zijn datingservice. Mudd probeert te voorkomen dat Kirk hem berecht.

  Aflevering 8

  What Are Little Girls Made Of?

  Tijdens de zoektocht naar beroemde wetenschapper Roger komt Kirk op een verlaten planeet waar Roger, die daar met twee levensechte androïden leeft, Kirk wil aanvallen.

  Aflevering 9

  Miri

  De Enterprise komt bij een planeet waar mensen door een virus weer op kinderen lijken. Wanneer Kirk en zijn team dit virus ook oplopen, kan alleen Bones helpen.

  Aflevering 10

  Dagger of the Mind

  Een gestoorde dokter ontsnapt uit een strafkolonie naar de Enterprise. Terwijl Kirk dit onderzoekt, wordt hij gehersenspoeld door de maniakale directeur van de kolonie.

  Aflevering 11

  The Corbomite Maneuver

  De Enterprise ontsnapt ternauwernood aan het schip van de imposante Balok, maar wanneer Balok een noodoproep uitzendt, schieten Kirk en de bemanning hem te hulp.

  Aflevering 12

  The Menagerie: Deel 1

  Spock ontvoert de gewonde voormalige kapitein van de Enterprise en reist naar een verboden planeet. Hij moet voor de krijgsraad verschijnen, maar weigert toe te geven.

  Aflevering 13

  The Menagerie: Deel 2

  Tijdens de krijgsraad blijkt uit videobeelden van Kapitein Pike's ontmoeting met de telepathische Talosians waarom Spock het schip heeft gekaapt.

  Aflevering 14

  The Conscience of the King

  Kodos, een voortvluchtige massamoordenaar, is een Shakespeare-acteur uit de 23e eeuw. Wanneer een vriend wordt vermoord, vraagt Kirk een theatergroep dit te onderzoeken.

  Aflevering 15

  Balance of Terror

  Na de verwoesting van Federatie-buitenposten door Romulan oorlogsschepen achtervolgt de Enterprise hen. Spock wordt de dupe van de gelijkenissen tussen hen en Vulcans.

  Aflevering 16

  Shore Leave

  De bemanning van de Enterprise heeft verlof op een mooie planeet, maar de rust wordt verstoord wanneer Sulu en Bones worden aangevallen door een samurai en een ridder.

  Aflevering 17

  The Galileo Seven

  Spock, Bones, Scotty en anderen storten neer op een planeet waar ze worden aangevallen door reuzen. Spock zet hun leven op het spel voor een kleine kans op redding.

  Aflevering 18

  The Squire of Gothos

  De Enterprise wordt gevangen op een planeet met een kinderachtige leider met een obsessie voor Napoleon. Kirk wil zijn leven geven in ruil voor de vrijheid van de crew.

  Aflevering 19

  Arena

  Aliens ontvoeren Kirk en een Gorn, een gewelddadig, hagedisachtig wezen. Om hun bemanning te redden moeten Kirk en de Gorn vechten tot de dood, maar Kirk weigert dit.

  Aflevering 20

  Tomorrow Is Yesterday

  Door een zwarte ster belandt de Enterprise op Aarde in de jaren 60. Voordat ze kunnen teruggaan, moeten Kirk en de bemanning alle bewijs van hun bezoek uitwissen.

  Aflevering 21

  Court Martial

  Wanneer een officier sterft door een vreemd ongeluk, geven de computerrecords aan dat dit de schuld is van Kirk. Maar uit bewijs blijkt dat Kirk erin geluisd is.

  Aflevering 22

  The Return of the Archons

  Wanneer de Enterprise naar een planeet reist waar jaren geleden een Starfleet-schip is verdwenen, ontdekken ze een tirannieke computer die het volk onderdrukt.

  Aflevering 23

  Space Seed

  De Enterprise komt wrede supermensen tegen met Khan Noonien Singh als leider die met Kirk strijdt om de macht, waarbij een vertrouwde collega zich tegen Starfleet keert.

  Aflevering 24

  A Taste of Armageddon

  Op een planeet waar is vastgesteld dat zijn crew doodgaat, ontdekt Kirk dat er een virtuele oorlog heerst waarin zelfmoord wordt gepleegd om echte strijd te voorkomen.

  Aflevering 25

  This Side of Paradise

  De Enterprise landt op een planeet waarop iedereen heel passief en vredig leeft. Kirk komt al snel achter de oorzaak.

  Aflevering 26

  The Devil in the Dark

  Kirk en Spock onderzoeken de moord op een aantal mannen in een mijnkolonie door een monster. Spock ontdekt dat het vreemde wezen intelligent is en een goed motief heeft.

  Aflevering 27

  Errand of Mercy

  Kirk wil een buitenpost opzetten op een planeet waarop de schijnbaar primitieve Organians wonen. Wanneer Klingons aanvallen, laten de Organians hun ware evolutie zien.

  Aflevering 28

  The Alternative Factor

  Kirk ontmoet Lazarus, die zegt dat hij zijn parallelle zelf achtervolgt door ruimte en tijd en dat Kirk moet helpen omdat anders het hele multiversum in gevaar is.

  Aflevering 29

  The City on the Edge of Forever

  Bones reist terug naar het Amerika van de jaren 30 en vernietigt per ongeluk de toekomst. Kirk en Spock gaan ook terug om dit ongedaan te maken en Kirk wordt verliefd.

  Aflevering 30

  Operation: Annihilate!

  Op een andere planeet wordt Kirks broer vermoord door amoebeachtige wezentjes die ook Spock infecteren. Het geneesmiddel van Bones heeft echter verrassende bijwerkingen.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  Amok Time

  Tijdens zijn Pon Farr-paartijd moet Spock terug naar Vulcan om zijn toekomstige vrouw te ontmoeten, met wie hij is verloofd sinds zijn jeugd.

  Aflevering 2

  Who Mourns for Adonais?

  Een machtig wezen dat zegt dat hij de Griekse god Apollo is, verschijnt en eist dat de bemanning naar zijn planeet komt om hem te aanbidden.

  Aflevering 3

  The Changeling

  Een kunstmatig intelligente sonde met de opdracht iemand te vermoorden, komt naar de Enterprise en ziet Kapitein Kirk aan voor zijn maker.

  Aflevering 4

  Mirror, Mirror

  Kirk, McCoy, Scotty en Uhura komen terecht in een spiegeluniversum op een parallelle Enterprise die wordt geleid door wrede barbaren.

  Aflevering 5

  The Apple

  Kirk gaat met een verkenningsteam naar een planeet die veel weg heeft van Eden.

  Aflevering 6

  The Doomsday Machine

  De Enterprise komt de zwaar beschadigde Constellation tegen. De kapitein van dit schip wil het enorme schip stoppen dat zijn bemanning heeft vermoord.

  Aflevering 7

  Catspaw

  Wanneer Kirk en zijn verkenningsteam op een planeet aankomen, komen ze terecht in een dikke mist bij een donker kasteel, heksen, kabouters en een zwarte kat.

  Aflevering 8

  I, Mudd

  Harry Mudd keert terug en wil de Enterprise overnemen door de bemanning naar een planeet te lokken waarop androïden leven waarover hij de baas is.

  Aflevering 9

  Metamorphosis

  De Enterprise-bemanning komt terecht in een mysterieuze energiewolk die hen omlaag trekt naar de planeet Gamma Canaris N, waar ze een schipbreukeling ontmoeten.

  Aflevering 10

  Journey to Babel

  De Enterprise ontvangt een aantal ruziënde diplomaten, waaronder Spocks vader, maar iemand aan boord wil een moord plegen.

  Aflevering 11

  Friday's Child

  De Federatie gaat de strijd aan met de Klingons voor een verbond met de inwoners van Capella IV, een krijgersvolk.

  Aflevering 12

  The Deadly Years

  Het verkenningsteam van de Enterprise wordt blootgesteld aan een vreemde vorm van straling waardoor ze snel oud worden.

  Aflevering 13

  Obsession

  Kapitein Kirk is geobsedeerd door zijn zoektocht naar een mysterieus wolkwezen dat hij in zijn jeugd heeft gezien.

  Aflevering 14

  Wolf in the Fold

  Scotty wordt ervan verdacht een buikdanseres te hebben vermoord.

  Aflevering 15

  The Trouble with Tribbles

  Kirk krijgt te maken met Federatie-bureaucraten, een Klingon oorlogsschip en een verkoper die harige, spinnende, hongerige wezentjes verkoopt als huisdier.

  Aflevering 16

  The Gamesters of Triskelion

  Kirk, Uhura en Chekov worden op een verre planeet gevangen genomen en als slaven getraind om te vechten ter vermaak van verveelde, gezichtsloze buitenaardse wezens.

  Aflevering 17

  A Piece of the Action

  Kirk, Spock en McCoy gaan naar een planeet en treffen daar een cultuur aan die lijkt op de bendes op Aarde in de jaren 20.

  Aflevering 18

  The Immunity Syndrome

  De Enterprise komt een gigantisch, energievretend ruimtewezen tegen dat een bedreiging vormt voor het melkwegstelsel.

  Aflevering 19

  A Private Little War

  Kirk keert terug naar de planeet Neural, waar hij 13 jaar geleden al eens was geweest. Een vriend van Kirks vorige bezoek is nu de leider van zijn volk.

  Aflevering 20

  Return to Tomorrow

  De laatste drie leden van een oud volk dat veel geavanceerder is dan de mens, wil de lichamen van Kirk, Spock en Dr. Mulhall lenen.

  Aflevering 21

  Patterns of Force

  Kirk en Spock zijn op zoek naar een vermiste cultureel waarnemer van de Federatie en komen terecht op een planeet waarvan de cultuur is gebaseerd op de nazi-partij.

  Aflevering 22

  By Any Other Name

  Kirk, Spock, McCoy en een aantal bemanningsleden gaan naar een planeet om een nepnoodoproep te onderzoeken.

  Aflevering 23

  The Omega Glory

  Kirk ontdekt dat Kapitein Tracey van de USS Exeter de Eerste richtlijn schendt en zich heeft gemengd in een oorlog tussen de Yangs en de Kohms.

  Aflevering 24

  The Ultimate Computer

  De Enterprise is gekozen als testschip voor het nieuwe multitronische M-5-computersysteem, waarbij een schip kan vliegen zonder menselijke hulp.

  Aflevering 25

  Bread and Circuses

  De Enterprise ontdekt een planeet waarvan de repressieve regering een 20e eeuwse versie is van het Romeinse Rijk op Aarde.

  Aflevering 26

  Assignment: Earth

  De Enterprise moet de geschiedenis van de aarde in 1968 observeren.

  Seizoen 3

  Aflevering 1

  Spock's Brain

  Wanneer een mysterieuze indringer op de Enterprise het brein van Spock steelt, probeert Bones de Vulcan in leven te houden terwijl Kirk op zoek is naar de dief.

  Aflevering 2

  The Enterprise Incident

  Op bevel van Kirk gaat de Enterprise met opzet door de Neutrale Zone naar Romulan ruimte, waar ze meteen worden omringd door Romulan oorlogsschepen.

  Aflevering 3

  The Paradise Syndrome

  Terwijl Kirk vastzit op een planeet waarvan de bevolking op indianen lijkt, raakt hij zijn geheugen kwijt en wordt hij uitgeroepen tot god.

  Aflevering 4

  And the Children Shall Lead

  De Enterprise bereikt een Federatie-kolonie waar de volwassenen elkaar hebben uitgemoord, maar de kinderen zorgeloos aan het spelen zijn.

  Aflevering 5

  Is There In Truth No Beauty?

  De Enterprise vervoert de Medusan ambassadeur Kollos, zijn telepathische tolk Dr. Miranda Jones en ingenieur Laurence Marvick.

  Aflevering 6

  Spectre of the Gun

  Kapitein Kirk en zijn bemanning zijn zonder toestemming op een planeet geland. Als straf hiervoor moeten ze het vuurgevecht bij O.K. Corral naspelen.

  Aflevering 7

  Day of the Dove

  De bemanning van de Enterprise en een beschadigd oorlogsschip van de Klingons worden vastgezet door een entiteit, wat leidt tot een oneindige oorlog op de Enterprise.

  Aflevering 8

  For the World Is Hollow and I Have Touched the Sky

  De Enterprise ontdekt dat een asteroïde die op een ramkoers ligt met een planeet, in werkelijkheid een oud, bewoond generatieschip is.

  Aflevering 9

  The Tholian Web

  Kirk en het beschadigde ruimteschip Defiant verdwijnen in een ruimtelijk overgangsgebied tussen universums.

  Aflevering 10

  Plato's Stepchildren

  Kirk, Spock en McCoy zijn bezig met een medische spoedmissie en ontdekken een alien samenleving die ooit op Aarde leefde in de tijd van Plato.

  Aflevering 11

  Wink of an Eye

  De Enterprise reageert op een noodoproep vanaf de planeet Scalos, maar het verkenningsteam kan geen levende wezens vinden.

  Aflevering 12

  The Empath

  Kirk, Spock en McCoy zitten vast in een buitenaards laboratorium waar ze een empaat tegenkomen en worden onderworpen aan een reeks experimenten.

  Aflevering 13

  Elaan of Troyius

  De Enterprise brengt Elaan, een lid van de heersende dynastie van de Elasian krijgers, naar de planeet van hun vijand, de Troyians.

  Aflevering 14

  Whom Gods Destroy

  Kirk en Spock worden gevangengenomen door een voormalig kapitein van een ruimteschip die nu de baas is van een psychiatrische inrichting voor criminelen.

  Aflevering 15

  Let That Be Your Last Battlefield

  De Enterprise komt twee duochromatische en oorlogszuchtige aliens tegen die hun oude conflict op het schip willen uitvechten.

  Aflevering 16

  The Mark of Gideon

  Kirk wordt overgestraald naar de planeet Gideon, maar blijkt ineens vast te zitten op de verlaten Enterprise.

  Aflevering 17

  That Which Survives

  Wanneer een verkenningsteam van de Enterprise onderzoek doet op een geologisch interessante planeet, wordt hun schip door het melkwegstelsel geslingerd.

  Aflevering 18

  The Lights of Zetar

  De Enterprise is onderweg om nieuwe apparatuur te installeren op Memory Alpha, de centrale bibliotheekopslagfaciliteit van de Federatie.

  Aflevering 19

  Requiem for Methuselah

  Kirk, Spock en McCoy worden overgestraald naar een onbewoonde planeet om het mineraal ryetalyn te verzamelen ter bestrijding van een uitbraak van de Rigelian koorts.

  Aflevering 20

  The Way to Eden

  De Enterprise moet achter een stel vrijgevochten idealisten aan dat een ruimteschip heeft gestolen.

  Aflevering 21

  The Cloud Minders

  Kirk en Spock raken betrokken bij een revolutie op een planeet waar intellectuelen en kunstenaars in een utopische stad in de lucht wonen.

  Aflevering 22

  The Savage Curtain

  Kirk, Spock, Abraham Lincoln en Surak nemen het op tegen vier beruchte schurken uit de geschiedenis.

  Aflevering 23

  All Our Yesterdays

  De planeet Sarpeidon staat op het punt om te worden vernietigd door Beta Niobe, de ster die op korte termijn een supernova wordt.

  Aflevering 24

  Turnabout Intruder

  Kirk wordt geconfronteerd met de diepe haat van een oude liefde, Janice Lester, die ernstig ziek is vanwege celebiumstraling.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.