Shadowhunters: The Mortal Instruments

  Sinds 3 maart 2018 te zien op Netflix

  Het normale leventje van tiener Clary Fray wordt overhoop gegooid als ze ontdekt dat ze behoort tot een mensenras met engelenbloed dat op demonen jaagt.

  Bekijk op Netflix

  Seizoen 1

  Aflevering 1

  De Levensbeker

  Het leven van Clary Fray staat op zijn kop als ze ontdekt dat ze een Shadowhunter is en deel uitmaakt van een verborgen wereld waar bijna oorlog uitbreekt.

  Aflevering 2

  De weg naar de hel is geen makkelijke

  Clary en haar nieuwe Shadowhunters zijn vastbesloten om haar verloren herinneringen terug te vinden en schakelen de mysterieuze Silent Brothers in.

  Aflevering 3

  Dodemansfeest

  Nadat Simon is ontvoerd door de vampiersclan in New York, wordt Clary door Jace getraind zodat ze mee kan tijdens de reddingsmissie.

  Aflevering 4

  Een helse demon

  Clary roept de hulp in van de mysterieuze tovenaar Magnus Bane om de demon op te roepen die haar herinneringen heeft gestolen. Er wordt een geheim onthuld over Alec.

  Aflevering 5

  Weerwolven

  Clary, Alec en Simon zoeken naar aanwijzingen die hen naar Valentine zullen leiden, maar dan komen Clary en Simon de roedel weerwolven uit New York tegen.

  Aflevering 6

  Mensen en engelen

  Luke is gewond en moet vechten voor zijn leven. Hij vertelt Clary over het geheime verleden dat hij deelt met Jocelyn en Valentine.

  Aflevering 7

  De Grote Arcana

  De Shadowhunters weten waar de Mortal Cup verborgen is, maar een politiebureau vol verdachte mensen en van gedaante verwisselende demonen staat ze in de weg.

  Aflevering 8

  Kwaad bloed

  Clary denkt erover om Simon te doen herrijzen als vampier. Bij het Instituut dwingt de komst van de door Clave gezonden Lydia Branwell Alec om een offer te brengen.

  Aflevering 9

  Sta op

  Niet alle Shadowhunters zijn het eens met het besluit van Lydia om Meliorn te verhoren in de City of Bones. Simon probeert zijn nieuwe krachten onder controle te krijgen.

  Aflevering 10

  Omgekeerde wereld

  Clary kan via een portal direct naar Valentine toe, maar eerst moet ze door een rustige, alternatieve werkelijkheid waarin Shadowhunters niet meer nodig zijn.

  Aflevering 11

  Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

  Clary en Jace gaan samenwerken met Michael Wayland, de dood gewaande vader van Jace, om Jocelyn te redden van Valentine, maar Clary vertrouwt Wayland niet.

  Aflevering 12

  Malec

  Alec worstelt met zijn gevoelens voor Magnus. Clary en Jace komen voor een verrassing te staan wanneer ze de betoverde Jocelyn willen helpen.

  Aflevering 13

  Morgenster

  Clary moet haar moeder wakker maken en daarvoor roept ze de hulp in van een voormalige vijand. Jace houdt zich bezig met het verraad van Hodge en voert een mentale strijd.

  Seizoen 2

  Aflevering 1

  Het bloed heeft schuld

  Jocelyn wordt herenigd met haar familie. Clary en het nieuwe hoofd van het Instituut zijn het oneens over of ze Jace moeten redden uit de greep van Valentine.

  Aflevering 2

  Een deur naar de duisternis

  Valentine bedenkt een nieuwe manier om Jace te overtuigen. Ondertussen vraagt Simon Magnus om hulp en heeft Clary het lastig zich te verzoenen met haar nieuwe leven.

  Aflevering 3

  Parabatai

  Wanneer Alecs leven in gevaar is, probeert Jace zijn parabatai te redden. In de werelden van de schaduwen en normalo's komen krachten in opstand tegen de krijgers.

  Aflevering 4

  De dag des oordeels

  Jace blijft opgesloten in de Stad der Beenderen. Clary zit achter een demon aan die het Instituut is binnengedrongen. Clave geeft opdracht tot een verandering voor Jocelyn.

  Aflevering 5

  Stof en schaduwen

  Als de gewonde Shadowhunters proberen bij te komen van de wrede aanval op het Instituut, gaat Clary over tot wanhoopsacties om een droevige gebeurtenis terug te draaien.

  Aflevering 6

  IJzeren Zusters

  Clary en Izzy reizen naar de Citadel om te beraadslagen met een krijgerssekte van vrouwelijke Shadowhunters en wapensmeden die mogelijk meer weten over het Zielenzwaard.

  Aflevering 7

  Hoe zijt gij gevallen

  De zus van Luke verschijnt bij de Jade Wolf, waardoor hij ruzie krijgt met Clary over verdere stappen. Simon krijgt datingadvies van een onverwachte bondgenoot.

  Aflevering 8

  Duivelse liefde

  Alec organiseert de runenceremonie voor zijn broer Max, maar de oplopende spanningen onder de Shadowhunters leiden tot een avond vol pijnlijke onthullingen.

  Aflevering 9

  De bloedeed

  Clary krijgt te maken met de vijandige Benedenwerelders en de gevolgen van de bloedeed van Iris, terwijl de band tussen Isabelle en Raphael hechter wordt.

  Aflevering 10

  Bij zonsopgang

  Als Valentine zijn plan voor het Zielenzwaard uitvoert, komen de Shadowhunters snel in actie om de Benedenwereld te beschermen en loopt Clary's leven gevaar.

  Aflevering 11

  Mea maxima culpa

  Na Valentine's verschrikkelijke aanval op het Instituut moeten de rouwende Shadowhunters vechten tegen een opperdemoon die New York aanvalt.

  Aflevering 12

  Je bent niet van jezelf

  Terwijl Valentine en Magnus proberen te ontsnappen, worstelt Jace met een nieuwe identiteit. De Shadowhunters staan voor een mogelijke opstand van de Benedenwerelders.

  Aflevering 13

  Zij met demonenbloed

  Na de plotse dood van enkele Shadowhunters moet de leiding van het Instituut een controversiële reactie op een gewelddadige opstand van de Benedenwerelders overwegen.

  Aflevering 14

  Het elfenvolk

  Clary, Jace en Simon vertrekken naar het Seelie-hof om de feeënkoningin te ondervragen, terwijl Alec een vredesakkoord opstelt met de Benedenwerelders.

  Aflevering 15

  Een geheugenprobleem

  Na een avondje uit wordt Simon wakker zonder geheugen en verdacht van moord. Alec brengt Valentine over naar Idris en er duikt iemand op uit Sebastians verleden.

  Aflevering 16

  De grote verzoendag

  Gezien de gebeurtenissen van het afgelopen jaar heeft Simon moeite de joodse Grote Verzoendag in ere te houden. Clary en Jace reizen naar Idris op zoek naar Valentine.

  Aflevering 17

  Een duistere weerspiegeling

  Terwijl de Shadowhunters het derde en laatste Levensinstrument zoeken, ontdekt Clary dat haar broer Jonathan voor Valentine werkt.

  Aflevering 18

  Ontwaak en verrijs, of ga voor eeuwig ten onder

  Na een aanval worden de Shadowhunters nog voorzichtiger en proberen ze Jonathan Morgenstern te vinden, die dichterbij blijkt te zijn dan ze dachten.

  Aflevering 19

  Gegroet en vaarwel

  Na jaren van wantrouwen komen de Benedenwerelders samen in opstand tegen de Kloof en gaan ze op jacht naar de vluchtelingen. Een beslissing die tot oorlog kan leiden.

  Aflevering 20

  Naar stille wateren

  De Shadowhunters strijden tegen demonen die zijn vrijgekomen door een dimensiescheur. Daardoor moeten ze een keuze maken: New York verdedigen of Valentine tegenhouden.

  Seizoen 3

  Aflevering 1

  Op duivelse grond

  Clary wordt een volwaardige Shadowhunter, maar ze heeft een geheim. Een demon met een uilengezicht jaagt op normalo's. Magnus verliest z'n positie als Hoge Heksenmeester.

  Aflevering 2

  De overkoepelende macht

  Jace vraagt Clary mee uit eten, maar hun avondje samen loopt uit op een dubbele date. De Shadowhunters beginnen te beseffen dat ze worden aangevallen door demonen.

  Aflevering 3

  Onder de oppervlakte

  Op Netflix sinds 4 april 2018

  Alecs moeder komt langs voor een familiediner en hij krijgt hulp van Magnus. Raphael wordt geconfronteerd met een verlies. Simon probeert het Seelie-rijk binnen te komen.

  Aflevering 4

  Je ziel onderricht

  Op Netflix sinds 11 april 2018

  De vrienden van Jace bemerken verontrustende veranderingen in z'n persoonlijkheid. Simon ontmoet een ideale nieuwe huisgenoot. Clary en Izzy jagen op een vampier.

  Aflevering 5

  Sterker dan de hemel

  Op Netflix sinds 18 april 2018

  Clary vraagt Cleophas om hulp om erachter te komen wat er mis is met Jace. Alec ontdekt een geheim over Magnus' verleden. Jace vindt Simons huisgenoot verdacht.

  Aflevering 6

  Een venster naar een lege kamer

  Op Netflix sinds 25 april 2018

  Magnus vraagt een oude bekende om hulp wanneer hij met Clary een aanval van een demon onderzoekt. Simon probeert het goed te maken met een bezoeker die niet weg wil gaan.

  Aflevering 7

  Zout in de wonde

  Op Netflix sinds 2 mei 2018

  Clary moet de waarheid opbiechten over haar wens en probeert Jace te vinden voor de Kloof hem te pakken krijgt. Luke en Simon zoeken het recentste slachtoffer van Lilith.

  Aflevering 8

  Wandelen in de duisternis

  Op Netflix sinds 9 mei 2018

  Clary is gevangengenomen door de Kloof en wacht op haar vonnis. Magnus, Alec en Isabelle proberen Jace te redden. Simon komt meer te weten over de koningin van Edom.

  Aflevering 9

  Familia ante omnia

  Op Netflix sinds 16 mei 2018

  Clary belooft de Kloof iets wat hij wil in ruil voor haar leven, maar de gevolgen zijn rampzalig. Simons verleden achtervolgt hem en zijn familie.

  Aflevering 10

  Erchomai

  Op Netflix sinds 16 mei 2018

  Simon maakt een hartverscheurende keuze om zijn familie te beschermen. Magnus vraagt zijn vader om hulp. De Shadowhunters bereiden zich voor op een gevecht met Lilith.

  Seizoen 4

  Aflevering 11

  Verloren zielen

  Op Netflix sinds 26 februari 2019

  Luke heeft vermoedens over het lot van Clary. Izzy ontdekt iets schokkends over de Kloof. Simon probeert het teken van zijn voorhoofd te verwijderen.

  Aflevering 12

  Oorspronkelijke zonde

  Op Netflix sinds 5 maart 2019

  De Shadowhunters volgen Clary en Jonathan naar Parijs. Leven zonder magie is pijnlijk voor Magnus. Simon blijft zoeken hoe hij de markering kan verwijderen.

  Aflevering 13

  Beati Bellicosi

  Op Netflix sinds 12 maart 2019

  Jace wordt geplaagd door herinneringen aan de tijd dat hij werd bezeten door Lilith. Clary leert meer over de rune die haar aan Jonathan bindt. Luke geeft Maia advies.

  Aflevering 14

  Een kus van een roos

  Op Netflix sinds 19 maart 2019

  De date van Jace en Clary loopt verkeerd als Jonathan zich opdringt. Magnus probeert wanhopig zijn magie terug te krijgen. Luke is verdachte in een moordzaak.

  Aflevering 15

  Op de nachtkinderen

  Op Netflix sinds 26 maart 2019

  De Shadowhunters gaan op zoek naar de moordenaars van de vampiers. De parabatai heeft een negatieve invloed op Clary. Magnus wordt kil ontvangen op het Instituut.

  Aflevering 16

  Blijf bij me

  Op Netflix sinds 2 april 2019

  De Shadowhunters kunnen de rune niet verwijderen en nemen hun toevlucht tot een andere aanpak. Magnus' magietransfusie heeft nare gevolgen voor hem.

  Aflevering 17

  Hemels vuur

  Op Netflix sinds 9 april 2019

  Izzy en Simon gaan op een gevaarlijke missie die de waarheid onthult over corruptie in de Kloof. Clary en Jonathan denken terug aan duistere momenten uit hun kindertijd.

  Aflevering 18

  Het beest van binnen

  Op Netflix sinds 16 april 2019

  Op Halloween zet de zus van Simon een traditie voort. Clary heeft het zwaar als ze gescheiden wordt van Jace. Alec moet een belangrijke beslissing nemen over Magnus.

  Aflevering 19

  Aku cinta kamu

  Op Netflix sinds 23 april 2019

  Clary wordt verteerd door de rune en vlucht met Jonathan naar een Benedenwerelderclub, waar ze hopen de Morgenster te vinden. Izzy probeert Glorious te hersmeden.

  Aflevering 20

  Glazen stad

  Op Netflix sinds 30 april 2019

  Jonathan sluit een deal met de Seelies en onthult zijn ware zelf, terwijl de Shadowhunters, in een wanhopige poging om hem te stoppen, de strijd aangaan in Alicante.

  Aflevering 21

  Alliantie

  Op Netflix sinds 7 mei 2019

  De Shadowhunters ontdekken een rune waarmee ze Edom kunnen betreden. Hier hopen zij en hun Benedenwereld-bondgenoten Magnus te vinden en hem te bevrijden.

  Aflevering 22

  Aan al het goede…

  Op Netflix sinds 7 mei 2019

  Op aarde gaan de bondgenoten de confrontatie aan met Lilith, die sterker is dan ooit. Jonathan beraamt een verwoestende aanval op alle instituten van de Shadowhunters.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.